Pogovor:Gledališki igralec

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Dramaturg izbira in oblikuje program in besedila, jih po potrebi obdela, ne sodeluje pa pri pripravi posameznih iger v gledališču ali na televiziji. --Janez Novak 11:58, 22 april 2006 (CEST)

več kot 1/2 gledaliških igralcev se (vsaj pri nas) pojavlja tudi v TV ali filmskih vlogah. Tudi kakšen Laurence Olivier, npr., slavni gledališki igralec, ima posnetih precej filmov. Deliti igralce bo precej naporno delo. --Ziga 12:11, 22 april 2006 (CEST)

Vendar po pričakovanjih (njegovih) ga bo Klemen zmogel. Vsekal bo vsakemo še nekaj kategorij in stvar bo urejena. --Janez Novak 12:18, 22 april 2006 (CEST)

Ma dobro, ne gre za količino dela, ampak preverjanje informacij; podobno je skoraj vsak glasbenik tudi glasbeni pedagog. Je skoraj težko najti koga, ki še nikdar ni poučeval. Zato je pri teh rečeh nemogoče biti natančen. (hm, vprašanje, koliko dni, mesecev ali let mora človek poučevati, da je upravičen oznake pedagog). Pri igralcih pa; je nastop v enem filmu ali tv nadaljevanki dovolj? Če je dovolj samo ena vloga, ali šteje samo, če je glavna, stranska, je lahko statist?.. hehe, to najbrž ne. Dasiravno je Alfred Hitchcock na zelo merodajni spletni strani označen tudi kot igralec, pa je samo za sekundo pokazal svoj ksiht. Če gremo po tem ključu, je pereča distinkcija praktično neulovljiva. --Ziga 14:32, 22 april 2006 (CEST)