Pogovor:Gari Kasparov

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Andrej super! Koliko člankov si dodal!

Sam sem se že nekaj časa spraševal kako poimenovati dvoboj, ki si ga ti meč, vendar ne vem, če je to pravilno slovensko. Bom še enkrat preveril--Igor 13:10, 27 jul 2004 (CEST)

Da, po SSKJ (meč):

25. borjênje -a s (é) 1. glagolnik od boriti se: podleči v borjenju; zagrizeno borjenje / borjenje za osebne cilje 2. šport. boksarski, rokoborski, sabljaški šport: učitelj borjenja; meči za borjenje --Igor 13:17, 27 jul 2004 (CEST)

Hja, spet stvar debate. SSKJ pravi: meč --> match pa pravi:

match tudi meč -a [meč] m (e) šport. tekmovanje dveh posameznikov ali moštev; dvoboj: boksarski, šahovski match; boks match / olimpijski match strelska disciplina, v kateri tekmovalec z malokalibrsko puško leže opravi šestdeset strelov na petdeset metrov; neskl. pril.: šah. match turnir turnir, na katerem igra vsak udeleženec dvoboj z vsakim udeležencem

Bolj me zanima (tvoje) mnenje o imenih: Alexsander Beliavsky ali Aleksander Beljavski. Sicer je verjetno najbolje pogledati na njegov (slovenski) potni list.

To debato sva imela pred časom z XJam-om in si še vedno nisem prišel na čisto:

Pogovor:Šahovski_svetovni_prvaki--Igor 13:47, 27 jul 2004 (CEST)

PMSM bi bil pri nas Beljevski Aleksander, razen, če je obdržal tujo transliteracijo. [XJam]
Na vseh straneh Šahovske zveze SLovenije je naveden kot Alexander Beliavsky. --andrejj 19:38, 27 jul 2004 (CEST)

Aja, točkovanje ELO sem spremenil v ELO rating (ali pa bi moral biti rating ELO...)!? --andrejj 13:19, 27 jul 2004 (CEST)

Odkrito povedano: ne vem. Sam 'težim' s takimi vprašanji XJamu, le ta pa me nato pošilja v SSKJ :)--Igor 13:47, 27 jul 2004 (CEST)
Če že mora biti rating, bo verjetno najbolj pravilno rating ELO (oziroma Élőjev rating - vendar tega ne uporabljajo - kakor vidim). Podobno kot imamo Riemannova funkcija zeta, delec alfa, razpad beta, sevanje gama, žarek gama, itd. Tudi mene so na začetku te zveze begale. Drugače pa povprašajta še Sinuheja. --XJam 19:33, 27 jul 2004 (CEST)

Ehh, Andrej si prepričan, da je na sliki Kasparov? Potemtakem bi bil Lahko tudi takšen... :)--Igor 20:21, 7 avg 2004 (CEST)

Sem prepričan, ker sem slikal sam; res pa je, da je bila taka gužva okrog njega, da je bilo zelo težko narediti pametno sliko. Morda ti je trenutna bolj všeč? --andrejj 20:44, 7 avg 2004 (CEST)
Bravo Andro! Evo vidiš, to je naš stari dobri Gari! Kako pa je bilo na olimpiadi, žal nisem bil tam?--Igor 20:48, 7 avg 2004 (CEST)

Slog slik osebnosti[uredi kodo]

Samo naslednje. Ali je možno Andrej, v tvojih zadnjih dveh spremembah pri Kasparovu in Beliavskem poenotiti do sedaj vzeti slog slik osebnosti, kakor je zapisan na strani o urejanju SVN strani. Res je, da je zapis malce starejši in malce kompleksnejši, res pa je tudi da sem do sedaj skrbel, da so bile vse slike osebnosti enakega sloga. Ko so dali novo možnost z dodatnim arhumentom »thumb«, pa sem potem opustil slogovno enačenje pri drugih slikah, zemljevidi, fotografije krajev, skice, ipd. Kakor kdo želi - vendar spet v mejah. Pri tej obliki mi je všeč ker ni nepotrebnega robu in tudi tisti znakec za klik za povečanje je pri novem odveč. Ukaz za novo obliko slike je pa enostaven, to je res. Pri starem me moti tudi velikost pomanjšanih črk. Prej so bile lepe, sedaj so pa skorpucalaste. Ali torej lahko poenotim ti dve sliki? Upam, da ne težim preveč! --XJam 00:39, 8 avg 2004 (CEST)

Ni problema :-) Rob se meni osebni sicer dopade. --andrejj 00:44, 8 avg 2004 (CEST)
Ahah! Ja, saj načeloma lahko vzamemo katerikoli slog. Še vedno. Samo, da se zmenimo, katerega. Jaz sem takrat pač tega dal na stran o urejanju, ker drugih ni bilo, in je prirasel k srcu. Še ena naloga za bota (seveda, ko bo narejen) poleg nresrečnih let pred našim štetjem. --XJam 00:55, 8 avg 2004 (CEST)