Pogovor:GNOME

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Omeniti velja tudi slabost tega okolja in sicer na račun malce lepšega izgleda je veliko večje po velikosti od okolja KDE, zato je tudi bolj potratno glede sistemskih zahtev in s tem tudi počasnejše.

Eh? Lepota je zelo subjektivna zadeva. Sploh pa je po mojih opazovanjih KDE večji oz. je vsaj bil pred nekaj leti. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:193.77.147.115 (pogovorprispevki).

Ja prav imaš, pri GNOME gre za preprostejši (beri: ne nastavljiv ;-)) in ne nujno lepši uporabniški vmesnik (sploh v primerjavi s KDE 4). Sem popravil tako, da sem omenil tudi drugo slabost — uporabo GTK v kombinaciji s C-jem, ki je glavni vzrok za velikost GNOME. lp, --Miha 21:29, 24. maj 2008 (CEST)[odgovori]

Uporabniski Vmesnik GNOME[uredi kodo]

Uporabniski vmesnik KDE je ze od nekdaj bil precej vecji kot je bil GNOME, po vsem vrhu pa se uporabniski vmesnik KDE ni bila popolnoma prosta programska oprema, kar je bil razlog in povod za ustvarjanje novega uporabniskega vmesnika (GNOME), ki bo imel duh proste programske opreme, tako kot organizacija GNU.


Lep pozdrav, R-G.