Pogovor:Free fight

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dilema glede naslova članka[uredi kodo]

Zaradi težavnosti naslova članka je argument za hitro brisanje članka anonimnega uporabnika prestavljen tukaj.

Šport, ki je opisan spodaj se imenuje MMA(Mixed martial arts), kar bi se v slovenščino najbolj ustrezno prevedlo z mešane borilne veščine. Izraz free fight se v angleščini ne uporablja in je pogruntavščina avtorja tega članka. Zato naj se ta stran izbriše in ustvari nova z ustreznim imenom.-Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:195.210.244.238 (pogovorprispevki).

Predlog za hitri izbris sem umaknil zaradi naslednjih argumentov:

  1. Navedeni izraz ni pogruntavščina avtorja članka (v danem primeru je to Teogenes), pač pa je izraz vzet iz navedenega vira v članku.
  2. V omenjenem viru je MMA inačica, tj. poddisciplina free fighta, poleg tega pa kljub iskanju nisem najdel nobenega merodajnega vira v slovenščini, ki bi zagovarjal izraz MMA. Izraz free fight je sicer omenjen tudi v nekaterih turnirjih (WFC, Free Fight Night).
  3. Trditev, da se izraz ne uporablja v angleščini, ni zadosten razlog, saj se v nekaterih jezikih prav tako uporablja free fight oz. prevedeni izraz; primer tega je francoščina, ki uporablja izraz Combat Libre, MMA pa je le ena od mnogih poddisciplin.
  4. Izraz mešane borilne veščine se lahko nanaša tudi na kombinacijo goloroke in oborožene borbe, kar pa free fight nikakor ni.

Vsi našteti argumenti govorijo torej v prid izrazu free fight in ne MMA (Mixed martial arts oz. z mešane borilne veščine). Za slednje lahko kvečjemu naredimo razločitveno stran, seveda pa nikakor ne preusmeritve. --Archangel 13:43, 13. junij 2010 (CEST)[odgovori]