Pogovor:Europe

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Lep pozdrav! Pred vami je slovenski prevod strani o švedski skupini EUROPE. :) Vesela bom vaših nasvetov in popravkov. Undine75 -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Undine75 (pogovorprispevki) 14:07, 15. april 2014‎.

Kot rečeno Pod lipo, popravi prosim VELIKE ČRKE, saj ni razloga za kričanje. Prav tako je lahko s krepkimi črkami zapisano samo naslovno geslo in to samo taprvič, ko se v članku pojavi (torej kot prva beseda v tekstu). — Yerpo Ha? 14:15, 15. april 2014 (CEST)

Z velikimi črkami nisem mislila kričati ;) dodala sem jih zaradi preglednosti, ker sem še nova in ne obvladam vstavljanja tistih modrih okvirjev. :) Če si na Wikiju in v računalništvu bolj doma, kot jaz, ti pustim vso pravico, da mi malo pomagaš pri obliki članka. Minogrede, imena skupine ne nameravam pisati z malo, so za kaj takega čisto predobri! ;))) Kram/Undine

Skupina bo zapisana kot Europe in ne EUROPE, ne glede na tvoje mnenje o njihovi glasbi. Lahko pomagam pri obliki, samo najprej prosim razloži eno stvar: od kje je ta tekst preveden? — Yerpo Ha? 15:34, 15. april 2014 (CEST)

Tekst je prevod angleške wiki strani europe(band). Prevajala sem jo sama,ker se mi je zdelo sramotno, da te strani ni bilo na voljo v našem jeziku. V prihodnje nameravam prevesti tudi večino ostalih člankov Wikipedije, v povezavi s to skupino. :) Pa hvala za pomoč že vnaprej! Undine -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:93.103.73.68 (pogovorprispevki) 15:49, 15. april 2014‎.

Ok, par nasvetov za izboljšave poleg popravljanja VELIKIH črk v male: o preteklih dogodkih ni primerno govoriti v sedanjiku in treba bo odstraniti poetične okraske, ki si jih dodala v prevod. Ton v enciklopediji naj bi bil malo suhoparen in predvsem naj se ne bi že na prvi pogled videlo, da je to pisal "die hard fan" skupine (glej Wikipedija:Nepristranskost). — Yerpo Ha? 15:54, 15. april 2014 (CEST)

Hej! Hvala za lepo obliko strani! Pomanjkljivosti v slogu bom prišla odpravit v kratkem. :) Hvala tudi za nasvete okli sloga! ;) V resnici sem v osnovi pesnica in se bom morala naučiti prilagajati svoj slog enciklopedičnim wiki pravilom. Pomanjkljivosti bom odpravila v kratkem! Kram/Undine