Pogovor:Enya

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

D.dan, 'Enya' je pravzaprav moj prvi resen(?) prispevek v slo.wikipedio. Napisal sem jo, ker je hčerka potrebovala podatke o njej za šolo, pa sem našel le podatke v angleščini. Ko pa sem jih že prevedel, sem si mislil, zakaj ne bi prevoda delil še z drugimi. Slučajno sem zašel spet na to stran in pravzaprav ne vem dobro, kaj pomeni ta oznaka z metlo. Kaj moti oziroma kaj bi bilo potrebno popraviti. Francl 18:34, 17. november 2007 (CET)

Predvsem manjka tkim. biovrstica, prva vrtica z imenom in rojstnimi podatki. Kako mora izgledati si poglej v navodilih za biografske članke: WP:BIO. Manjkajo tudi kategorije, tudi te so razložene tam. In drugi del gesla ima zelo malo - pravzaprav nič - notranjih povezav. Sicer pa ti svetujem še branje Wikipedija:Uvod in WP:BŽO. Pa še vprašaj, če ne bo šlo. Ne grizemo! --IP 213 18:59, 17. november 2007 (CET)

Hvala za napotke. Nekaj sem že popravil in dodal. Kategorije si mi še neznanka, zato hvala za dodani dve, za kateri nisem vedel. Če sem prav videl, se kategorije same urejajo/osvežujejo - ali pa se motim. Kot sem gledal primer, sem želel dodati posebno kategorijo "Enya", kjer bi pa bila pravzaprav le dva zapisa/linka: Enya(glavna stran) in Enya(asteroid). Ali je to smiselno? Francl 21:51, 17. november 2007 (CET)

Ne, kategorije se ne dodajajo same, to mora nekdo narediti. Važno je, da dodaš vsaj glavne: Rojeni leta in Živeči ljudje (pri mrtvih seveda Umrli leta) in eno, ki določa poklic. Posebne kategorije, imenovane po sebi, imajo samo redke osebe, Enya je vsaj zaenkrat pmm ne rabi. Kako pa izgledajo stvari si najbolje ogledaš v kakšnem dobro urejenem biografskem članku. Klikni na uredi, da boš videl, kako izgleda "za odrom". --IP 213 22:13, 17. november 2007 (CET)