Pogovor:Dušilka

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije


Navitja v transformatorjih in še kje bi težko definirali kot dušilke. Prosim nekoga, ki pozna elektroniko (šibko in krepko) da pove svoje mneje. --Janez Novak 14:12, 3 januar 2006 (CET)

Morda tako: vsaka tuljava je navitje, vsako navitje pa ni tuljava (recimo trafo). --AndrejJ (pog., prisp.) 15:16, 3 januar 2006 (CET)

Jaz predvsem vem o elektriki, le to da je edina kurba, ki se ne pusti šlatati. Pa spet bo kraval zaradi neprimernega izražanja.

Ta članek ima naslov Dušilka in nekako se mi zdi da so dušilke v elektronskih vezjih. Nekako bi bilo potrebno (pa jaz niti zdaleč ne znam) ta članek razbiti v članek o navitjih v elektronili (šibek tok, majhna napetost) in članek o navitjih transformatorejev na vidokonapotnostnih omrežjih. Pa morda še kaj vmes. --Janez Novak 15:37, 3 januar 2006 (CET)

In če veš, da bo kraval, zakaj se mu ne izogneš z neomenjanjem vlačuge oz. prostitutke? Ta nepodpisani komentar je dodal/-a Andrejj (pogovor • prispevki)
Janez je zakrivil tudi glagol 'šlatati', ki je po SSKJ nižje pogovorno za tipati, otipavati. Pogledal sem tja, če Janez le ni morda mimo udaril in bi bilo umestno imeti članek o vlačugah/rjih. --xJaM 17:46, 3 januar 2006 (CET)

Sicer nisem elektrotehnik, ampak vseeno imam občutek, da dušilka je izraz za nekaj kar mora nekaj dušiti. Pri tuljavi pa se mi zdi, da tega nekako ni. Navitje pa verjetno spada zraven. -- keber 15:51, 3 januar 2006 (CET)

Predlagam da se ta članek prestavi tako, da do navitje kot glavno ime članka, tuljava in dušilka pa kot (delni?) sopomenki. --Bojan PLOJ 20:07, 4 januar 2006 (CET)