Pogovor:Digitalna knjižnica Pedagoškega inštituta v Ljubljani

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Avtor izvornega besedila na strani Digitalna knjižnica Pedagoškega inštituta, ki je bilo preneseno v članek Digitalna knjižnica Pedagoškega inštituta v Ljubljani v Wikipediji, je Jonatan Vinkler. Lastnik omenjenega besedila in nosilec avtorskih pravic (copyright) je Pedagoški inštitut v Ljubljani, pri čemer glavni urednik Digitalne knjižnice, red. prof. dr. Igor Ž. Žagar po pooblastilu Pedagoškega inštituta izrecno (ustno) dovoljuje uporabo zadevnega besedila, in sicer, da se sme s spremembami ali brez uporabiti za objavo v Wikipediji ter uporabljati v skladu GFDL in z Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0. JKrizanic 14:32, 28. avgust 2010 (CEST)

Pomembnost tega članka[uredi kodo]

Nisem prepričan, da si ta članek zasluži mesto na Slovenski wikipediji. Ali sploh obstaja kakšen neodvisen vir (vsaj eden?), ki omenja in opisuje to knjižnico? –Lagos 15:59, 15. september 2010 (CEST)

Delo 17.6.2010, Večer; s tem da seveda ne drži Delova da je "Pedagoški inštitut ustvaril prvo digitalno knjižnico na slovenskih tleh". Že dosti prej je obstajal Dlib.
Še navedek: "Pedagoški inštitut je - tako je sam razglasil - ustvaril prvo digitalno knjižnico na slovenskih tleh." --Andrejj 18:17, 15. september 2010 (CEST)
Aha, potem pa v redu. Ko bo nekdo čez 20 let prebral ta članek, bo lahko o tem prebral še kje drugje kot le v enem viru. –Lagos 18:40, 16. september 2010 (CEST)