Pogovor:David Howell Evans

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

The Edge[uredi kodo]

Klemen, zakaj si razveljavil moje urejanje in prestavil članek? Davida Evansa namreč nihče ne bo iskal pod njegovim pravim imenom, pač pa pod njegovim umetniškim imenom. Razen če želimo uporabnikom wikipedije otežiti iskanje.. --Joshua 22:23, 12 maj 2005 (CEST)

The Edge ima še zmeraj preusmeritev na polno ime. Sam menim, da ta izvajalec ni tako poznan, da bi ga morali uvrstiti pod njegov vzdevek. MMG Gotovo je še kakšen s tem vzdevkom. LP, --Klemen Kocjančič 22:27, 12 maj 2005 (CEST)

Res je, da je ime verjetno precej pogosto. Pa saj je tudi Madonna, pa Prince itd. A bomo tudi Cher pisali Cherilyn Sarkisian LaPiere? Ali to, da bo človeka 90% ljudi iskalo pod njegovim vzdevkom, ne pove nič? Klemen, baje si iskal zadetke na najdi.si in na prvih 5 straneh ni bilo ničesar. Poglej na yahoo..The Edge je znan. Bolj kot si misliš. --Joshua 08:10, 13 maj 2005 (CEST)

Tu bi se strinjal s Klemnovo spremembo - predvsem zaradi tega ker je včasih zelo tanka črta med znanimi in neznanimi osebami. Verjamem, da je ta osebnost znana bolj kot si mislimo. Če premlejem naprej - ali je npr. The Edge bolj znan od Burning Speara? Oba imata sedaj članka pod pravim imenom. Na strani o dogovorih o poimenovanjih smo nekaj o tem napisali, tako da je bolje, da še tam dodamo kakšno opredelitev/definicijo ali popravimo/dopolnimo pomanjkljivo navedbo. Lahko naredimo tudi kakšen seznam (recimo »seznam osebnosti bolj znanih pod vzdevkom« ali kaj podobnega). Seveda nočemo uporabnikom wikipedije oteževati iskanja - vendar se morajo tudi oni (nedejavni uporabniki) zavedati, da ni vedno enostavno poistovetiti/določiti vse pojme: (na primer kot, mikrometer, Stalin, ipd.) S spoštovanjem. Poleg tega je še nekaj činiteljev ob boku biti znan - biti pomemben, biti priljubljen in kar je še. --xJaM 13:40, 13 maj 2005 (CEST)

Nekaj po vzoru List of pseudonyms? LP, --Klemen Kocjančič 13:47, 13 maj 2005 (CEST)

Ja, nekaj podobnega. In MMG, The Edge je bolj znan kot Burning Spear, saj ga na tem seznamu ni bilo. Sem dodal tega mojstra rootsa - da bo bolj znan. --xJaM 16:59, 13 maj 2005 (CEST)

Fantje, vi ste administratorji, vi veste bolje od mene. Priznam, da je moje videnje morda malo subjektivno. In verjetno je ravno to največji problem. David Howell Evans se mi namreč ne zdi niti približno podobno imenu kitarista, ki ga ne izgovarjam drugače kot The Edge. Hvala za razlago, pa prosim, vsaj Bonota pustite na stage name. --Joshua 18:13, 13 maj 2005 (CEST)