Pogovor:Ciril Žebot

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Svobodna julijska država[uredi kodo]

Na Predlog za ohranitev rapalske meje in delitev Slovenije piše, da je bil član nekakšnega Akcijskega odbora za slovensko državo, ki je predlagal, da naj se Primorska ne priključi Jugoslaviji, pač pa naj se na tistem ozemlju ustanovi t.i. Svobodna julijska država. Ve kdo kaj več? --romanm (pogovor) 21:07, 30 september 2005 (CEST)

ej Roman, seveda vemo kje je mesto Washington. D.C. sem dal tja, ker je v ZDA (torej pri domačinih) pač taka praksa, da ne zamenjujejo z zvezno državo. Nisem si mislil, da te bo tako motilo. Namreč, W.D.C. se uporablja tako pogovorno kot uradno. Glej sem en:Washington, D.C. in sem en:Washington. Verjetno za Slovence to ni aktualno, ker o zvezni državi ob Pacifiku v povprečju vemo bolj malo. Tudi tega ne vemo, ali je Georgetown kraj v državi Washington ali v državi D.C. (vsaj jaz nisem vedel, očitno pa si to vedel ti). Zdi pa se mi, da je pri enciklopedijah boljši kak (za nekoga samoumeven) podatek, kot da ga ni; odnosno, da je potrebno naknadno preverjanje. Uporabnikov je več. lp., --Ziga 23:09, 30 september 2005 (CEST)

Saj me ne moti tako (čeprav sem verjetno godrnjal v komentarju, ker sem te dni pač takšne volje). Le zdelo se mi je, da je primerneje omeniti vsaj državo (ZDA) - in če že, se mi je zdelo primerno tisti D. C. izpustiti. Če se ti tako zdi, ga lahko seveda mirno vrneš. (In ne vem, kje bi bil Georgetown - iz članka D. C. sem morda napačno sklepal, da je D. C. nekaj takega kot zvezna dežela Berlin.) --romanm (pogovor) 23:19, 30 september 2005 (CEST)

saj ni panike. Za naše razmere Washington pomeni mesto, no ja, ali pa osebo (na državo se spomnemo nazadnje). Ko sem bil tam, so pač vsi rekli še DC, pa sem si zapomnil. S tistim Georgetownom sem se malo zezal, hehe. --Ziga 23:37, 30 september 2005 (CEST)

Avtorske Pravice?![uredi kodo]

Zdi se mi da je clanek prakticno identicen geslu v SBL. Besednjak 17:02, 3 januar 2006 (CET)