Pogovor:Cerkveni učitelji

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

V članku (pred seznamom) se pojavljajo gesla (imena) brez notranjih povezav. V navadi je, da se povezuje geslo, ko je prvič napisano, kasneje pa ne. V seznamu ponavadi nismo brisali povezav, ki so se ponovile. lp., --Ziga 08:12, 21 julij 2006 (CEST)

Mislim, da je stolpec "narodnost" v tabeli sporen. Narodnost Italijan leta 340 sploh še ni obstajala. Sveti Hieronim, ki se je rodil v Stridonu (domnevno Starod - na meji med Slovenijo in Hrvaško, blizu Ilirske Bistrice) pa je Dalmatinec!? Marino 15:39, 27 januar 2007 (CET)

Ali ste prepričani, da je pravilno Gregor Nazianški? Na katoliškem koledarju je za 2. januar napisan Gregor Nacianški. Oblika Nazianški je morda posledica slabega prevajanja iz tujih jezikov - en:Gregory of Nazianzus. Marino 16:09, 28 januar 2007 (CET)

Ne! Ravno Nacijanški je posledica nerodnega prevajanja iz nemščine, kjer se Z bere kot C. Izvirno se mesto imenuje Nazianzos. Torej je res bolj prav Nazianški in upam, da se bo počasi uveljavilo.Glede narodnosti pa se povsem strinjam, da jih za 1. tisočletje in še malo čez raje pustimo pri miru. Sploh pa bo treba čimprej ločiti "učitelje" od "očetov". Misalim na ločeni gesli. --Lyonski 00:48, 5 februar 2007 (CET)

Novi cerkveni učitelji[uredi kodo]

V seznam še niso vključeni v zadnjem času imenovani cerkveni učitelji; med drugimi je Edit Stein in drugi.--Stebunik 11:04, 14. april 2012 (CEST)[odgovori]