Pogovor:Bosanski lonec

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ali je uporaba srbohrvaški ustrezna? Ne rečem, da je beseda nadvse praktična, ker nam pač ni treba pisati posebej imen treh jezikov, vendar, ali se je (nekdanji) uporabniki ne otepajo kot hudič križa? lp, --matijap | pogovor 22:48, 8 maj 2005 (CEST)

Da se je (nekateri ali nekdanji) govorci otepajo, je res, je pa malo nerodno pisati, da se bosanskemu loncu reče »bosanski lonac« po srbsko, hrvaško, bosansko in tudi črnogorsko. Ne vem ... --romanm (pogovor) 23:21, 8 maj 2005 (CEST)

Če je v vseh jezikih enako, predlagam, da to ostane. LP, --Klemen Kocjančič 23:25, 8 maj 2005 (CEST)


Srbohrvaščine ni več. To je dejsvo. Izvirno ime???? Originalno ime???? --Janez Novak 23:51, 8 maj 2005 (CEST)

Izvirno ime se sliši dobro. Kar se tiče ugotovitve, da srbohrvaščine ni več: poznam Črnogorca, ki je protestiral, ker so mu kot materni jezik napisali srbščino; pravi, da se je v šoli učil srbohrvaščino, ne srbščine; če pa že kaj, da zdaj govori črnogorščino. --romanm (pogovor) 00:07, 9 maj 2005 (CEST)
Pred mnogo leti sem imel priliko jesti v Bosni originalni "bosanski lonac",ker sem bil zelo lačen mi je jed ugajala,le malo preveč mastna je bila,to je bilo v kraju Lašva blizu Zenice.Nekaj dni kasneje sem v kraju Čapljina (v Hercegovini) v hotelu naročil bosanski lonac,vendar mi je "majstore", tako so ga gosti imenovali pojasnil da pri njih te jedi ne poznajo,ponudil pa mi je "begovo čorbo",to sem naročil in še danes se včasih spomnim na čudovit okus te jedi,če kdo od vas pozna recept zanjo naj ga prosim napiše,mogoče jo pozna J.Novak?--struc 15:26, 9 maj 2005 (CEST)
Dobiš v uri ali dveh. Če znaš boljše kot jaz hrvaško in srbsko prosim preveri prevod dveh besed (označenih z vprašajem . mrkva in celer). --Janez Novak 16:16, 9 maj 2005 (CEST)

Recept[uredi kodo]

Recept ne spada v članek: Osnovni princip kuhanja je v tem, da sestavine (meso in zelenjavo) zložimo v lonec v plasteh. Ena plast mesa, plast zelenjave, plast mesa,... in tako naprej dokler ni lonec poln ali ni zmanjkalo sestavin. To prelijemo z vodo ali belim vinom. Lonec pokrijte z pergamentom in ga zavežite. Vse sestavine morajo biti zrezane v precej velike kose. Kuha se na približno 225ºC 3 do 4 ure. --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 18:13, 17 december 2005 (CET)