Pogovor:Bioluminiscenca

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Elektromagnetski spekter[uredi kodo]

Vem, da je greh storjen že v izvirniku, pa vseeno - kot izbrani članek bo sestavek morda prebralo več ljudi, in prilika je, da se sestavek še malo obrusi.

Moti pa me stavek "Vse celice proizvajajo pri različnih procesih bioluminiscenco znotraj elektromagnetskega spektra," ki ne nosi nikakršne informacije. Vsako elektromagnetno valovanje je po definiciji vedno znotraj EM spektra. To je isto, kot če bi trdil, da ima EM valovanje komponente z valovno dolžino med nič in neskončno. Ugibam, da je pisec hotel poudariti to, da vse bioluminiscence človeško oko ne zaznava. V tem primeru predlagam, da prvi del stavka izpustimo in povemo, kar je bilo mišljeno. Se strinjate?

Drugače pa sem seveda nadvse zadovoljen, če se med izbranimi članki znajde kakšna biofizikalna tema. :) --Peterlin 13:52, 17. september 2009 (CEST)

Da, točno to sem hotel povedati, samo sem na žalost spregledal to zadevo (torej že v izvirniku). Popravi kot se ti zdi najbolj zdi logično.--Archangel 16:05, 17. september 2009 (CEST)
Oziroma sem že jaz popravil stavek na: "Vse celice dejansko proizvajajo pri različnih procesih bioluminiscenco, vendar večine teh človekovo oko ne more zaznati." Bo tako v redu?--Archangel 01:12, 18. september 2009 (CEST)