Pogovor:Armenska apostolska cerkev

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Glede Tistega Gregorja Razsvetljevalca nisem čisto prepričan. Na en: mu pravijo Illuminator, po grško naj bi bil Phoster ali Phostistes, na straneh ameriške izpostave cerkve pa sem našel ime Enlightener in ga uporabil. --Heretik 12:45, 11 jun 2004 (CEST)

Sliši se v redu. Heretik, zanima me še naslednje. Če se prav spomnim, ima ta cerkev ločino tudi v Jeruzalemu? Lahko pa, da sem zamešal s kakšno drugo cerkvijo. Mel Gibson je v Kristusovem pasijonu lepo pokazal kaj si misli z dvojno naravo Jošue iz Nazareta. In v intervjuju pristavil, da si mora o tem vsak postaviti svojo sodbo... --XJam 13:24, 11 jun 2004 (CEST)

Hmm, 100% zanesljivega odgovora ne morem dati, ker še pred nekaj dnevi nisem vedel skoraj nič o teh stvareh in tudi v Izraelu zaradi znane situacije še nisem bil. Je pa čisto možno, da so tudi v Jeruzalemu in da je tudi Izrael med tistimi bližnjevzhodnimi državami. Konec koncev so armenske skupnosti obstajale skoraj po celem turškem imperiju, poleg tega so med 1. sv. vojno Turki gonili Armence v smeri Sirije in Libanona, in ker se potem niso imeli kam vrniti, je možno, da so tam ostali poleg tistih od prej. Nekateri, ki so bili v Jeruzalemu, pravijo, da se jim dozdeva, da so tam videli tudi armenske cerkve. Ne smeš pa te cerkve zamnejevati z armensko katoliško cerkvijo. Bom poskušal napisati nekaj vrstic tudi o njej, drugače je pa na en: en link do tja.

Pa še to, ali obstaja kakšen način za hitro pričaranje levih in desnih narekovajev (">>" in "<<") ter križev, brez copy/paste? --Heretik 13:48, 11 jun 2004 (CEST)

Tudi sam bom pogledal kaj je s tem v Jeruzalemu. Nekaj v zvezi z etiopsko tevahedsko pravoslavno cerkvijo, tako da je pravoslavje. Svet je, kakor vemo, povezan tako ali drugače.

Za » in « uporabljam dolgo bližnjico ALT+0171 in ALT+0187. Za križe pa c/p - na žalost. Te znake lahko tudi navedemo v preglednico »Pisanje člankov«, ki se pojavlja pod urejevalno škatlo. --XJam 15:36, 11 jun 2004 (CEST)

V Splošnem religijskem leksikonu (Modrijan, 2007) je Gregor Razsvetitelj. Skladno s tem virom sem popravil še velike začetnice in nekaj drugih izrazov. Naši standardni narekovaji so zdaj na voljo med posebnimi znaki nad urejevalnim poljem. --TadejM pogovor 02:44, 19. februar 2023 (CET)[odgovori]