Pogovor:Črni Vrh

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Pogovor:Črni Vrh, Idrija)
Jump to navigation Jump to search

Predlog za prestavitev: Črni Vrh, Idrija > Črni Vrh[uredi kodo]

Črni Vrh, IdrijaČrni Vrh – Stran, ki sem jo urejal ima naslov Črni Vrh, Idrija, kar je sicer povsem korektno, vendar mislim, da veliki večini krajanov Črnega Vrha ne bi bilo všeč, da se ime občine pojavlja že v samem naslovu članka. Gre namreč za dokaj veliko naselje, ki je v preteklosti (pred letom 1943) že imelo svojo občino, ki se je kasneje v bivši Jugoslaviji priključilo občini Idrija. Poleg tega je dani Črni Vrh v Sloveniji najbolj poznan, saj ima krajevna skupnost Črni Vrh skoraj 10-krat več prebivalcev od ostalih naselij z istim imenom. Zato predlagam, da je ime članka Črni Vrh, pod imenom pa se doda stavek, ki bi kazal na stran 'Črni Vrh (razločitev)', kjer bi bila navedena vsa ostala (precej manjša) naselja s tem imenom. Bmiqz (pogovor) 11:45, 14. junij 2013 (CEST)

Kot je napisano že na Bmiqzovi pogovorni strani, je predlog smiseln. Verjetno je takšnih primerov še kaj, vendar očitno wikipedisti težje razločimo, da je 'najbolj prav' v tem primeru kraj imenovati kar Črni Vrh. Kontraprimer je verjetno npr. Voglajna, naselje v občini Šentjur ipd. --xJaM (pogovor) 12:00, 14. junij 2013 (CEST)
Minilo je deset dni od podanega predloga in glede na to, da predlog nima nasprotovanj, predlagam da se opravi preusmeritev. Bmiqz (pogovor) 10:07, 24. junij 2013 (CEST)
DaD OpravljenoYerpo Ha? 10:14, 24. junij 2013 (CEST)