Pojdi na vsebino

Osnutek:Vesna Krošlin Grlj

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Vesna Krošlin Grlj je slovenska prostovoljka in humanitarka, ki je najbolj znana po svojem delu z begunci. Živi v Hrvatinih v slovenski Istri in že vrsto let deluje kot terapevtka v Trstu, kjer pomaga starejšim ljudem. Njena strast do pomoči ljudem sega že v otroštvo, ko je od staršev prejela vrednote sočutja in empatije (Svet24 Primorske) (Svet24 Primorske).

Trenutno je Vesna Krošlin Grlj prostovoljka pri Slovenski filantropiji, kjer igra ključno vlogo pri pomoči beguncem. Deluje predvsem v namestitvenem centru na Debelem rtiču, kjer pomaga ukrajinskim beguncem pri integraciji v slovensko družbo. Njeno delo vključuje organizacijo dejavnosti, podporo pri iskanju zaposlitve in učenju slovenskega jezika. Vesna je znana po svoji srčnosti in predanosti, saj vsakega begunca osebno pozna in jim pomaga z majhnimi, a pomembnimi dejanji prijaznosti (Svet24 Primorske) (Svet24 Primorske) (Družina – vsak dan s teboj).

Poleg humanitarnega dela ima Vesna tudi strast do mode in ustvarjanja iz odpadnih materialov. Rada daje starim predmetom novo življenje in v svoje projekte vlaga veliko ustvarjalnosti (Družina – vsak dan s teboj).

Vesna Krošlin Grlj verjame, da pomagati ljudem obogati ne le tistega, ki pomoč prejme, temveč tudi tistega, ki jo nudi. Njena filozofija je, da svet postane lepši, ko ljudje med seboj ravnajo prijazno in sočutno (Svet24 Primorske).

Viri:

Izberite svojega kandidata za naziv dobrotnika leta 2022 - Novice Svet24

vesna krošlin grlj (svet24.si)

Vesna Krošlin Grlj: Ko potuješ kot begunec, potrebuješ nekoga, ki ti odpre vrata | Družina – vsak dan s teboj (druzina.si)