Osnovna šola Grad

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Osnovna šola Grad je osrednja izobraževalna ustanova v Občini Grad. Obsega osnovno šolo, ki izvaja program devetletke in vrtec. Ustanovitelj Osnovne šole Grad je Občina Grad.

Šolski prostor[uredi | uredi kodo]

Odprtje šole pri Gradu je bilo 17. oktobra 1971, telovadnice 26. oktobra 1997. Vzporedno s telovadnico se je gradil tudi prizidek vrtca, gospodinjske učilnice in računalnice, ki pa je žal zaradi pomanjkanja finančnih sredstev zastal. Vrtec z enim oddelkom je začel delovati s šolskim letom 2000/01. V šolskem letu 2000/01 je OŠ Grad s pomočjo občine izgradila računalniško omrežje. Sedaj imajo učenci na voljo sodobno računalnico.

Zaposleni[uredi | uredi kodo]

Ravnatelj je g. Viktor Navotnik.

Trenutno je na OŠ Grad zaposlenih 19 strokovnih delavcev, socialna delavka, tajnik, sedem tehničnih delavcev in trije varnostniki.

Šolski okoliš[uredi | uredi kodo]

Šolski prostor je določen z aktom o ustanovitvi, v okviru katerega šola prevzema odgovornost za učence. Sestavlja ga šolska zgradba z igriščem.

V šolo prihajajo učenci iz naslednjih vasi: Grad, Motovilci, Dolnji Slaveči, Kruplivnik, Radovci, Vidonci, Kovačevci in Vadarci.

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]