NeSeBat

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

NeSeBat je slovenska glasbena skupina. Prehaja med rockom, punkom, novi valom in drugimi glasbenimi žanri.[1]

NeSeBat
Portret
Osnovni podatki
IzvorLjubljana, Slovenija
Slogirock, punk, blues, reggae, new wave
Leta delovanja2011-
ČlaniArnold Marko
Tina Jenko
RV Maček
Rok Tomšič
Nekdanji članiTomaž Drozg

Nastanek in delovanje[uredi | uredi kodo]

Zasedba NeSeBat je nastala leta 2011 in ustvarja glasbo, ki se napaja iz zelo širokega nabora zvočnih temeljev[2]. Razlog temu je v tem, da zasedbo sestavljajo člani številnih zasedb, ki so delovali na slovenski alternativni sceni v 80-ih, 90-ih in tudi 21. stoletju.[3] Med njimi najdemo imena, kot so Buldogi, Komakino, 2227, Veryused Artists, It's Not For Sale, Toni Bencinski, Dead Revival, Rhythm Thieves, Crazed Farmers, Enzo Fabianim, Terrafolk, Ples amebe, KSL, …[3]

Zasedbo so na začetku sestavljali Žiga Jenko na vokalu, Arnold Marko in Tomaž Drozg na kitari, Robert Vrtovšek - Maček na bas kitari in Tina Jenko na bobnih. V tej zasedbi so posneli dve skladbi, nato pa je Žiga Jenko zapustil skupino in se posvetil delovanju v zasebi oOo Freeo, vokal pa je prevzel Arnold Marko. V tej zasedbi so posneli svojo prvo ploščo On NeSeBat pas dans l'espoir du succès, katere naslov v besedni igri povzema citat iz francoske igre Cyrano de Bergerac (izvorno "Mais on ne se bat pas dans l'espoir du succès !", kar pomeni "Mi se ne borimo v upanju na uspeh") in kaže na nihovo nekomericalno naravnanost.[3]

Leta 2015 se je skupini pridružil kitarist Rok Tomšič, Arnold Marko pa se je posvetil zgolj petju. Tomaž Drozg je skupino zapustil leta 2019.

Diskografija[uredi | uredi kodo]

  • Leta 2012 so posneli demo NeSeBat
  • Leta 2015 so izdali album On NeSeBat pas dans l'espoir du succès pri založbi Radia Študent (ZARŠ). Album je izšel v CD in digitalni obliki.
  • Leta 2019 so v samozaložbi izdali EP z naslovom Poor Fragments, ki je izšel v digitalni obliki.
  • Leta 2022 so v samozaložbi izdali EP z naslovom Poor Reflections, ki je izšel v digitalni obliki.

Viri[uredi | uredi kodo]

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. »Dinamična kombinacija egov | SIGIC«. www.sigic.si. Pridobljeno 9. januarja 2020.
  2. »NeSeBat – On NeSeBat pas dans l'espoir du succès«. novamuska.org. Pridobljeno 9. januarja 2020.
  3. 3,0 3,1 3,2 »NESEBAT: On NeSeBat pas dans l'espoir du succès«. Radio Študent. 11. december 2015. Pridobljeno 9. januarja 2020.