MediaWiki:Blockedtext

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Urejanje z vašim uporabniškim imenom oziroma IP-naslovom je onemogočeno.
Blokiral vas je $1. Utemeljitev (glej pravila blokiranja):
$2

Vaš IP-naslov je $3.


Preprečeno vam je le urejanje strani, še vedno pa jih lahko berete. Če ste želeli stran le prebrati in ste naleteli na to sporočilo, ste verjetno sledili rdeči povezavi. Te povezave vodijo na še neobstoječe strani, na mestu katerih se prikaže urejevalni zaslon. Težav ne boste imeli, če boste sledili le modrim povezavam.

Če vas zanima, kdaj blokiranje poteče, poiščite svoje uporabniško ime ali IP-naslov na spisku blokiranj.

Če je kot razlog za blokiranje navedeno »uporabniško ime«, »username« ali kaj podobnega, ste bili vi ali kdo, s katerim si delite IP-naslov, blokirani zaradi neprimernega ali sumljivega uporabniškega imena. Za več informacij si preberite pravila glede uporabniških imen. Če ste mnenja, da ime ni neprimerno ali če ga niste registrirali vi, se po spodaj opisanem postopku obrnite na administratorja, ki vas je blokiral.

Nedolžni?

Urejanje Wikipedije smo včasih prisiljeni preprečiti IP-razponom ali skupnim posredniškim strežnikom. S tem urejanje žal onemogočimo tudi nedolžnim. Tedaj bi to moralo biti pojasnjeno zgoraj.

Včasih, navadno za 24 ur, blokiramo tudi posamezne dinamične IP-naslove. Občasno s tem preprečimo urejanje ljudem, ki imajo z blokiranim uporabnikom skupen dinamični IP-naslov.

Opravičujemo se za kakršne koli nevšečnosti, ki bi jih to lahko povzročilo. Če na tovrstno težavo naletite pogosto in bi nam jo radi pomagali odpraviti, navežite stik s katerim izmed administratorjev ter z vašim ponudnikom internetnih storitev (ISP). Administratorji lahko ugotovijo čas, datum in IP-naslov, katerega uporabnik se je neprimerno vedel, ter vam opišejo vzrok težave. Te podatke lahko potem sporočite svojemu ISP s pojasnilom, da zaradi neprimernega vedenja druge pri njih registrirane stranke ne morete urejati Wikipedije in ga prosite za pomoč.

Kaj storiti

Vaš IP-naslov je $3. Prosimo, da ga skupaj z uporabniškim imenom, če ga imate, navedete pri vseh morebitnih poizvedovanjih.

O tem se lahko po e-pošti pogovorite s sodelavcem $1 ali katerim drugim administratorjem. Če boste zahtevali odblokiranje, pri tem navedite »$2«, saj vam administrator brez tega podatka ne bo mogel pomagati. Če je le mogoče, navedite tudi svoj IP-naslov ($3), saj bo morda potreboval tudi tega.

Vedite, da lahko pripomoček »Pošlji uporabniku e-pismo« uporabljate le, če ste se v Wikipediji registrirali in ste v uporabniških nastavitvah navedli veljaven e-poštni naslov.

Če želite izvoziti izvorno besedilo članka, uporabite orodje izvoz strani ali izvorno besedilo.