Light Yagami

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Light Yagami (japonsko: 夜神Predloga:Ruby, Hepburn: Yagami Raito) (jap.: 夜神 (ライト), Audrey: Yagami Raito) je fiktivni lik in protagonist v anime in manga seriji Death Note, ki sta jo ustvarila Tsugumi Ohba in Takeshi Obata. Light je zdolgčasen mlad genij, ki po golem naključju odkrije Dnevnik smrti, ki ga v svet ljudi odvrže shinigami Ryuk. Z uporabo dnevnika, ki omogoča lastniku, da preprosto ubije vsakogar, katerega ime in obraz pozna, Light postane serijski morilec, znan kot Predloga:Nihongo4 (キラ), ki si prizadeva ustvariti utopični svet, očiščen vsega zločina, in mu zavladati kot "bog".

anime različici je Lightu glas v japonščini posodil Mamoru Miyano, angleškega pa Brad Swaile. V live-action filmski seriji ga upodobalja Tatsuya Fujiwara, Swaile pa mu je znova posodil glas za angleško sinhronizacijo. V muzikalu njegovo vlogo igrata Kenji Urai in Hayato Kakizawa.[1] V TV drami ga upodablja Masataka Kubota;[2] njegov angleško različico v ameriškem filmu pa bo upodobil Nat Wolff.[3]

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. "Kenji Urai, Hayato Kakizawa Star in Death Note Musical". Anime News Network. 2014-07-29. Pridobljeno dne 2016-03-31.
  2. "Masataka Kubota, Kento Yamazaki Star in Live-Action Death Note TV Series". Anime News Network. 2015-05-21. Pridobljeno dne 2016-03-31.
  3. "Warners' Live-Action Death Note Film Casts Nat Wolff". Anime News Network. 2015-09-29. Pridobljeno dne 2016-03-31.