Korgoth of Barbaria

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Korgoth of Barbaria
Zvrst Akcijska komedija
Skupni čas Okoli 22 minut
Ustvaril Aaron Springer
Genndy Tartakovsky
Glavni producent Aaron Springer
Igrajo Diedrich Bader
Corey Burton
Craig Raisner
Država Združene države Amerike
Televizijska postaja Cartoon Network (ZDA)
Originalni izid 3. junij, 2006–present
Št. epizod

1

Profil na IMDb

Korgoth of Barbaria je ameriška animirana televizijska serija, ki jo je ustvaril Aaron Springer, pisec scenarija za SpongeBob SquarePants. Pilotska epizoda je bila prvič predvajana v Združenih državah Amerike, 3. junija, 2006 ob 12:30 AM (EST) na Adult Swim-u. 18. junija je Adult Swim splovil reklamni balon, ki je naznanil da je bil Korgoth uradno izbran kot nova serija. Od takrat ni prišlo nobenih nadaljnjih informacij, ki bi oznanjale, kdaj se bo serija pričela.

Serija govori o glavnem junaku Korgoth-u (glas mu daje Diedrich Bader) in je hkrati parodija na znano serijo zgodb, stripov, risank in filmov Conan Barbar. Dogajanje je postavljeno v po-apokaliptični svet, kjer obstajata čarovništvo in znanost, podobno kot v Thundarr the Barbarian. Scenarij za pilot epizodo je napisal Aaron Springer, medtem ko je vlogo vodje animacije prevzel Genndy Tartakovsky. Heavy Metal/Thrash Metal začetno pesem je kreiral Lee Holdridge.

Povzetek[uredi | uredi kodo]

Iz spletne strani Adult Swim-a:

V temni prihodnosti so na ledini zrasla in spet propadla velika mesta, prvinske zveri so spet zavzele divjino, redka, zapuščena mesta pa so polna tatovov in ​​divjakov. Z ledenega severa se prikaže bojevnik z imenom Korgoth; njegova neusmiljena brutalnost je lahko da edini ključ do preživetja. Korgoth Barbarski je animirana pustolovska fantazija in akcijska komedija iz rok Aarona Springerja. Polurna pilotska oddaja je na sporedu 25. septembra ob enajstih.

Springer je bil tudi scenarist za Dexter's Laboratory, The Grim Adventures Of Billy And Mandy in SpongeBob Squarepants.

Serija je tudi parodija na Conan the Barbarian, prav tako kot so The Venture Brothers parodija za Johnny Quest.

Glavni junaki[uredi | uredi kodo]

Epizode in kratek opis[uredi | uredi kodo]

Sezona 1 (2006)[uredi | uredi kodo]

Pilot - Korgoth je okužen z nevarnim parazitom, ki mu ga je podtaknil Gog-Ma-Gogg. Ta mu je pripravljen dati zdravilo le v primeru, če mu Korgoth prinese »Zlati Goblin Četrte Dobe«, ki je v lasti Specules-a, močnega čarovnika. Korgoth odpotuje s skupino Gog-Ma-Gogg-ovih privržencev proti Specules-ovem gradu. Na poti se jim pripeti veliko naključnih bojev in v enem izmed teh Korgoth tudi reši mlado dekle, ki je priklenjena na ubijalskem drevesu. Dekle postane njegova in nadaljujejo pot. Skupina doseže grad, vendar z manjšim številom posadke kot na začetku. Čarovnika ni v gradu in skupina sklepa da je umrl. Korgothovi spremljevalci začnejo ropati grad, medtem pa sam najde iskani goblin. Pri vsem tem, se čarovnik vrne in razloži, da je bil le na počitnicah. Specules ubije nakaj članov skupine, nekaj pa jih samo onesposobi. Ko najde še Korgotha, ustvari pošast iz žvečilnega gumija. Korgoth z nekaj težavami uspe premagati pošast. Specules je prisiljen uporabiti vso svojo moč proti Korgothu, pri čemer po nesreči ubije Korgothovo dekle. Korgoth vzame svečnik in ga zabije čarovniku v oči. Kljub temu čarovnik preživi in v mrtvem dekletovem telesu odleti stran. Korgoth se vrne h Gog-Ma-Gogg-u z Zlatim Goblinom in ta mu res da zdravilo za parazit, a tega je zelo veliko, saj bo moral Korgoth za popolno ozdravitev jemati neokusno zdravilo še kar nekaj časa.

Oglejte si pilot epizodo[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]