Pojdi na vsebino

Kategorija:Wikipedijin parameter sporočilnega polja potreben popravila

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

To je vzdrževalna kategorija Wikipedije.

V to kategorijo se uvrščajo strani avtomatsko z uporabo predlog {{ambox}}, {{tmbox}}, {{imbox}}, {{cmbox}}, {{ombox}}, {{fmbox}} in {{dmbox}} in ostalih predlog, ki uporabljajo ta sporočilna polja. Strani, ki uporabljajo napačne parametre so uvrščene v to kategorijo. Na ta način lažje najdemo takšne strani in jih popravimo.

Nojobičajnejša potrebna popravila, ki jih je potrebno postoriti so:

  • {{ambox|type=anything}} – The mboxes detect and report cases of any invalid value, such as "type=fun". Change to one of the valid values, for instance "type=notice".
  • {{ambox|image=blank}} – The "image=blank" option is now deprecated. It currently falls back to "image=none" so nothing breaks, but all usage of "image=blank" should be changed to "image=none".

Podkategorije, ki so v tej kategoriji niso kategorije v običajnem pomenu. Te podkategorije je potrebno popraviti, saj uporabljajo sporočilno polje na nepravilen način in prav tako potrebujejo popravilo.

V nekaterih primerih je uporaba prezapletena ali pa je stran zaščitena za editiranje, v tem primeru ne skrbite. Bolj izkušenejši urejevalci ali administratorji bodo zadevo uredili.

MediaWiki izvaja osveževanje vsebine kategorij kot opravilo z nizko prioriteto. Zato v času večje zasedenosti serverja lahko traja več dni, da je stran umaknjena iz seznama spodaj, čeprav ste zadevo že uredili. Običajno pa se stvar uredi v eni uri.

Včasih morate osvežiti strežniško predpomnjenja strani (purge), da vidite spremembe v sporočilnem polju.

Kategorija trenutno ne vsebuje nobene strani ali drugega gradiva.