Kategorija:Članki o jezikih brez oznake jezika

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ta kategorija se polni preko uporabe infopolj za jezike, ki ne vsebujejo kode jezika, kot je ISO 639-3, LingList, Guthrie, itd. (ISO 639-2 ni upoštevan, saj v teh primerih ni specifičen za jezik.)

V idealnem primeru, bi ta kategorija morala biti prazna, razen v primerih neklasificiranih variacij kot je Danzhou dialect, ki (od 2012) ni dialekt ISO jezikov.

Za jezike, ki niso vsebovani v ISO, vnesite iso3=none, in članek se bo pojavil v želeni kategoriji.

Za dialekte jezijov, ki so vsebovani v ISO, dodajte parameter isoexception=dialect. Tako naj bi v člankih normalno obravnavali dialekte, ker kode ISO na splošno za dialekte niso specifične in naj se ne bi uporabljale v takih primerih; iso3=none je ravno tako neprimerno za dialekte, ki so v del ISO kode njihovih starševskih jezikov. Linguist List, Linguasphere, Guthrie in AIATSIS lahko vsebujejo kode za ustrezajoče članke o dialektih; če dodate eno izmed njih, se bo članek umestil v ločeno kategorijo.

Če je isoexception nastavljen na talkpage, članek ne bo umeščen v nobeno kategorijo. To se uporablja v primerih, ko infopolje uporabimo na pogovornih straneh - na ta način infopolje ne onesnaži kategorije.

Strani v kategoriji »Članki o jezikih brez oznake jezika«

Ta del kategorije vsebuje 2 naslednji strani, od skupno 2.