Grundtvig

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Grundtvig je del programa Evropske unije Socrates, ki temelji na filozofiji vseživljenjskega učenja. Ta postaja vedno bolj pomembna, saj znanje v sodobni družbi hitro zastara in ga je potrebno sproti obnavljati in nadgrajevati.


Poseben poudarek je namenjen evropski dimenziji izobraževanja, kar pomeni, da sodelujoči v različnih aktivnostih neposredno spoznavajo druge evropske države, kulture in navade. Grundtvig je namenjen izobraževanju odraslih v najširšem pomenu, torej tistim, ki si želijo svoje znanje in veščine dopolniti, izboljšati možnost zaposlitve ali pa se ponovno vključiti v formalni izobraževalni sistem, pa tudi krepitvi sodelovanja ponudnikov izobraževanja odraslih na evropski ravni.

Finančne dotacije[uredi | uredi kodo]

V okviru različnih Grundtvig podprogramov lahko pridobite finančno dotacijo za izvedbo vaših projektov in tako pripomorete k reševanju številnih izzivov na področju izobraževanja odraslih. Dotacije so namenjene tudi udeležbi na pripravljalnih obiskih in kontaktnih seminarjih, na katerih se srečate s svojimi partnerji in pripravite projekt ali pa izvedbam individualnih mobilnosti, torej aktivnostim v tujini, kjer boste svoja znanja še nadgradili.

Zunaje povezave[uredi | uredi kodo]