Grundtvig

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje

Grundtvig je del programa Evropske unije Socrates, ki temelji na filozofiji vseživljenjskega učenja. Ta postaja vedno bolj pomembna, saj znanje v sodobni družbi hitro zastara in ga je potrebno sproti obnavljati in nadgrajevati.


Poseben poudarek je namenjen evropski dimenziji izobraževanja, kar pomeni, da sodelujoči v različnih aktivnostih neposredno spoznavajo druge evropske države, kulture in navade. Grundtvig je namenjen izobraževanju odraslih v najširšem pomenu, torej tistim, ki si želijo svoje znanje in veščine dopolniti, izboljšati možnost zaposlitve ali pa se ponovno vključiti v formalni izobraževalni sistem, pa tudi krepitvi sodelovanja ponudnikov izobraževanja odraslih na evropski ravni.

Finančne dotacije[uredi | uredi kodo]

V okviru različnih Grundtvig podprogramov lahko pridobite finančno dotacijo za izvedbo vaših projektov in tako pripomorete k reševanju številnih izzivov na področju izobraževanja odraslih. Dotacije so namenjene tudi udeležbi na pripravljalnih obiskih in kontaktnih seminarjih, na katerih se srečate s svojimi partnerji in pripravite projekt ali pa izvedbam individualnih mobilnosti, torej aktivnostim v tujini, kjer boste svoja znanja še nadgradili.

Zunaje povezave[uredi | uredi kodo]