Boštjan Gartner

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Boštjan Gartner
Boštjan.jpg
Osnovni podatki
Rojstvo (1966-12-29) 29. december 1966 (52 let)
Slogifolk rock
Glasbilaakustična kitara
Leta delovanja1984 - danes
ZaložbaKif Kif

Boštjan Gartner, slovenski kitarist in kantavtor, 1966, Ljubljana.

Boštjan Gartner je kot kantavtor začel nastopati po manjših prizoriščih v 80. letih minulega stoletja. Leta 1987 je nastopil na prireditvi Glas mladih Slovenije v Črnomlju, leta 1989 pa je ob spremljavi gostujočih glasbenikov posnel prva studijska posnetka v produkciji Radia Slovenija v Studiju 14. Leta 1992 je v studiju Tin Music posnel zbir osmih pesmi zgolj ob spremljavi kitare, ki so jih pričele predvajati nekatere radijske postaje.

V letih 1995 in 1996 je posnel prvo ploščo, v studiju Kif Kif, na kateri so ga spremljali gostujoči glasbeniki: Blaž Grm (klavir, orgle), Maja Repše (violina), Barbara Cerkovnik (spremljevalni vokal), Jožef Sečnik (bas kitara) in Primož Simončič (alt saksofon). Plošča je večinoma avtorsko delo, zajema pa tudi uglasbitev pesmi Frana Milčinskega Ježka Akcija prižiganja luči. Plošča pod imenom Reka je izšla jeseni leta 1996.

Reka (1996):

1. poiščiva si svojo pot

2. reka

3. če živela bi drug čas

4. preprosta pesem

5. akcija prižiganja luči

6. morda boš legla to pot sama

7. onstran luči

8. ljubljana v dežju

9. december


Plošča je bila predstavljena v radijskih oddajah (Pol ure za šanson, ...), v radijskih nastopih v živo (glasbena oddaja Janeta Webra, ...) ter s koncertnimi nastopi v živo (KUD France Prešeren v Ljubljani, Maribor, ...). Decembra 1998 je zadnjič javno nastopil pred skupino Hiša v Domu svobode v Trbovljah.

Glej tudi[uredi | uredi kodo]


Reference:

https://www.sazas.org/Glasba/Baza-avtorjev-in-del/Baza-Zdru%C5%BEenja-SAZAS#tblAuthors_info

https://www.youtube.com/channel/UCTVf2DCp5cSDbv9-pi9Ig5g/videos