Alma Mater Europaea - Evropski center Maribor

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Alma Mater Europaea - Evropski center, Maribor
Tipvisoko šolstvo
Panogavisoko šolstvo
Ustanovitev2007
UstanoviteljEvropska administrativna akademija
SedežMaribor
Območje
Slovenija
Ključni ljudjeLudvik Toplak (predsednik),
Spletna stranhttp://www.almamater.si

Alma Mater Europaea – ECM, (angleško Alma Mater Europaea - European Centre, Maribor) je samostojna visokošolska institucija, ustanovljena leta 2008 s sedežem v Mariboru in študijskimi centri v Ljubljani, Murski Soboti in Kopru. Od leta 2011 deluje pod patronatom Alma Mater Europaea iz Salzburga, univerze, ki jo je ustanovila Evropska akademija znanosti in umetnosti. Alma Mater Europaea v Mariboru združuje tri samostojne zavode, in sicer: Alma Mater Europaea – ECM, Alma Mater Europaea – Akademija za ples ter Alma Mater Europaea –Institutum Studiorum Humanitatis.

Alma Mater Europaea – ECM ima preko 1.100 domačih študentk in študentov ter 250 tujih študentk in študentov, ki študirajo fizioterapijo, zdravstvene vede, management, socialno gerontologijo, humanistiko, arhivistiko in ekoremediacije. Alma Mater Europaea – ECM izvaja izredni študij na dodiplomski, magistrski in doktorski ravni. Vsi študijski programi so akreditirani s strani Nacionalne Agencije RS za kakovost v visokem šolstvu.

Je edini samostojni slovenski visokošolski zavod, ki študentom zdravstvenih smeri omogoča usposabljanje v tujini[1].

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]

Sklici in viri[uredi | uredi kodo]

Notes
Citations
  1. »Študenti fizioterapije na ESM v Murski Soboti se bodo lahko usposabljali v sosednji Avstriji | Mestna občina MURSKA SOBOTA«. www.murska-sobota.si. Pridobljeno 12. februarja 2017.