Wikipedija:Vadnica (Pogovorne strani)

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Pomoč:VsebinaPomoč:Vsebina
Pomoč:Vsebina
Pomoč
Glavna stran   Urejanje   Oblikovanje   Notranje
povezave
  Zunanje
povezave
  Pogovorne
strani
  Dobro
je vedeti
  Registracija   Zaključek    

Pogovorno stran vsebuje vsaka stran Wikipedije. Namenjene so pogovoru med uporabniki. Prek njih lahko povprašamo za različne informacije o članku, ki ga urejamo. Če želiš na pogovorno stran posamezne strani, klikni na zavihek Pogovor, ki je nameščen v orodni vrstici na vrhu strani. Nazaj na članek lahko prideš s klikom na jeziček Stran v isti orodni vrstici.

Za odgovor na komentar sogovornika pred svojim odgovorom dodaj dvopičje (:), ki bo besedilo zamaknilo v desno. Za odgovor na odgovor napišite dvojno dvopičje (::) itn.. Ob koncu komentarja se je vljudno podpisati, kar lahko dosežete s klikom na ikono . Podpišete se lahko tudi ročno z uporabo --~~~~. Vse naj bi na koncu izgledalo nekako takole: :::: Hvala za to informacijo! --~~~~.

Če odpiraš novo temo, je priporočljivo, da jo navedeš kot novo poglavje z naslovom, saj to poveča preglednost Wikipedije. Najenostavneje to narediš tako, da na vrhu klikneš na zavihek Dodaj temo. Po naložitvi strani v zgornje polje vpišeš naslov teme, v spodnje pa svoj komentar, pripombo ali vprašanje.

Zapomni si tudi, da se na Wikipediji na pogovornih straneh tikamo!

Nadaljujmo z dobro je vedeti