Wikipedija:Sprememba uporabniškega imena/Prevzemi

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje

Ta stran je namenjena prošnjam za prevzem uporabniških imen oz. uzurpacijo uporabniških računov, ki so že registrirani. Če želite spremeniti svoje uporabniško ime v ime, ki je še vedno prosto, prosimo, da uporabite stran Wikipedija:Sprememba uporabniškega imena/Enostavna.

Ta stran je forum, na katerem lahko uporabniki zaprosijo, birokrati pa obravnavajo in izvršijo t.i. uzurpacijo uporabniških imen. To vključuje preimenovanje obstoječega računa z namenom izpraznitve uporabniškega imena, ki nato dovoljuje drugemu uporabniku, da ga prevzame.

Opombe[uredi | uredi kodo]

 • Uporabniški račun, ki bi ga radi uzurpirali, naj ne bi imel urejanj ali opaznih dnevniških zapisov, da bi bila uzurpacija lahko upravičena (kljub temu pa so narejene redke izjeme, npr. zaradi razreševanja konfliktov, ki nastajajo pri poenoteni prijavi/globalnih SUL računih).
 • Prosimo, ne podajajte prošnje za uzurpacijo drugega računa, če je vaš račun skorajda neuporabljen ali pa ni starejši od nekaj mesecev. (V ta namen se obravnavajo vsa urejanja, navzkrižna-wiki). Da bi lahko zagotovili dobro izkoriščenost uzurpiranih imen, raje odobrimo prošnje le razmeroma dobro uveljavljenim uporabnikom. Prednost imajo uporabniki, ki so najprej ustvarili in uporabljali SUL račun ter imajo merodajno zgodovino urejanj.
 • Do nadaljnjega ne bo mogoče preimenovanje računov, ki so na posameznem wikiju presegli število 50.000 urejanj. Če račun nima urejanj, temveč samo staro registracijo brez povezanega SUL-a, ne obvestite računa.
 • Zaradi možnosti poenetene prijave je priporočljivo, da preverite, ali željeno uporabniško ime še ni uporabljeno v okviru drugih projektov Wikimedije, saj bi v nasprotnem primeru preprečilo, da bi bila lahko vaša prošnja obravnavana. (za podrobnosti glej w:Wikipedia:Handling SUL conflicts - zaenkrat samo v angleščini).
 • Preimenovanje, pri katerem bi uzurpacija vključevala račun z zgodovino urejanja, je odvisno od obvestila oz. prošnje, ki jo podate uporabniku, katerega ime želite uzurpirati. Če zavlačujete z dodajanjem obvestila, bo tudi vaša prošnja obravnavana kasneje. Zaradi ažurnosti in preprostosti uzurpacije obvestite ciljnega uporabnika neposredno po objavi prošnje.
Navodila
 • Če prošnja vključuje preimenovanje, se prijavite se v svoj sedanji uporabniški račun. Za prošnje, ki vsebujejo IP-je, se domneva, da so namenjene za SUL (ker se IP-jev ne da preimenovati).
 • Pustite sporočilo na pogovorni strani ciljnega uporabniškega računa, uporabite predlogo {{subst:Usurpation requested}} ~~~~ in skopirajte ta ukaz na uporabnikovo stran, da ga obvestite o prošnji.
  Prosimo, da sami ne pošiljate e-mail sporočila ciljnemu uporabniku. Če postane potrebno, bo to storil birokrat.
 • Dodajte svojo prošnjo na to stran tako, da uporabite pravilno predlogo. Sprovedete jo lahko preko bližnjice (1) ali po tradicionalni metodi (2):
(1) Bližnjica: Kliknite na to povezavo. Zamenjajte "REQUESTED_NAME" z uporabniškim imenom, ki ga želite uzurpirati, in "CURRENT_NAME" s svojim trenutnim uporabniškim imenom. Če želite, lahko pod predlogo pripišete razlog za zamenjavo. Polje »Subject/headline« pustite prosto.
(2) Tradicionalna metoda: Kliknite »uredi stran«; poiščite razdelek, kamor lahko umestite današnji datum in skopirajte spodnje besedilo na dno tega razdelka.
{{subst:usurp|REQUESTED_NAME|CURRENT_NAME}} ~~~~
Zamenjajte "REQUESTED_NAME" z uporabniškim imenom, ki ga želite uzurpirati in s "CURRENT_NAME" svojim trenutnim imenom. Če želite, lahko pod predlogo pripišete razlog za zamenjavo.
 • Preverite pisavo in shranite stran.
 • Vaša prošnja je zdaj popolna in je pripravljena za obravnavo. Če uporabnik ciljnega računa v sedmih dneh ne nasprotuje, bo birokrat izpolnil vašo željo, v primeru, da ustreza tudi ostalim pogojem. Označite si datum, da ne boste presenečeni, ko se ne boste več mogli logirati na svoj stari račun.
 • Ko je preimenovanje končano, ima vaš uporabniški račun novo ime, kakršnikoli prispevki (vključno z izbrisanimi) bodo ponovno pripsani vašem novem računu kot proces v ozadju. Vaše uporabniške nastavitve, spisek nadzorov, geslo, itd., vse bo ohranjeno, vaša uporabniška stran in uporabniški pogovori pa bodo premaknjeni na novo ime.
  Opomba: proces, ki je odgovoren za relociranje starih prispevkov, je trnutno odvisen od mehanizma čakalne vrste delovnih nalog. Zaradi tega se lahko zgodi, da se vaši stari prispevki ne bodo takoj pojavili v okviru novega računa, to je povsem normalno. Posodobitve bi morale biti sprovedene v roku enega dneva; čas procesa prestavljanja se spreminja v odvisnosti od obsega čakalne vrste delovnih nalog na tem wikiju in statusa serverskih procesov, ki obdelujejo to vrsto.
 • Sprememba se bo pojavila v user rename log, prošnja pa bo zaradi preglednosti premaknjena v arhiv. Preimenovanje računov brez vnosa, ustvarjenega v log-u, ni mogoče.
 • Ta sprememba ne bo vplivala na podpise, ki ste jih že pustili na pogovornih in drugih straneh z ukazom ~~~~. Te strani bodo tudi v nadaljnje vsebovale vaš stari podpis (s povezavo na vaše staro uporabniško ime), razen, če tega ne uredite ročno.
 • Pozor: Po preimenovanju vaš stari uporabniški račun ne bo več obstajal in ga potencialno lahko (brez posebnih procedur) ponovno zavzame tretja oseba. To se zgodi tudi če so strani vašega starega uporabniškega računa preusmerjene na novi račun. Da bi se obvarovali pred poosebljanjem oz. predstavljanjem tretje osebe v vašem imenu, si boste morda želeli obnoviti vaš stari račun.

Na angleški wikipediji se je skupina uporabnikov odločila nuditi pomoč pri procesu preimenovanja.

Oznake/signs[uredi | uredi kodo]

 • Pictogram voting delete.svg - Pomanjkanje podatkov/Not sufficient data.
 • Pictogram voting keep.svg The target username meets the requirements for usurpation.
 • Symbol wait.svg Na čakanju/On hold
 • Pictogram voting info.svg - Opombe/Notes.
 • Pictogram voting comment.svg - Argument.


 • DaD Opravljeno/Done.
 • N Preimenovanje ni mogoče/Not done.

Archive

Trenutne zahteve / Current requests[uredi | uredi kodo]

Please place your request in the section for the current day, at the bottom of the list. The current UTC date is 21 oktober 2014.

Tine ← Tine.wv (SUL request)[uredi | uredi kodo]

Doesn't seem problematic, please remind us in a week if we forget. — Yerpo Ha? 09:12, 11. januar 2013 (CET)
Remind. :-) --Tine.wv (pogovor) 15:01, 18. januar 2013 (CET)
Right :-) DaD Done, I renamed "Tine.wv" to Uporabnik:Tine, you should reattach it to you SUL account now. — Yerpo Ha? 08:24, 21. januar 2013 (CET)
Thanks! :-) --Tine (pogovor) 17:36, 21. januar 2013 (CET)

Calak ← None (SUL Request)[uredi | uredi kodo]

I apologize that I write to you in English. This account (Calak) is my own account but unfortunately I forgot my password and now I need it for creating unified account. Can you help me and transfer the user name Calak to another name so I can use it? Thank you very much.--2.187.216.125 02:23, 21. januar 2013 (CET)

The problem is, there is no guarantee that this is really you. I think it's best that you go through the regular process for usurpation (i.e. post a notice on the current user's talk page and wait for a week, you can do it as anonymous). — Yerpo Ha? 08:24, 21. januar 2013 (CET)
No problem, I left a message on user's talk page. Thank you very much.--2.187.221.250 10:19, 21. januar 2013 (CET)

DaD Done, I renamed the old account out of the way, you can now use unified login. — Yerpo Ha? 09:23, 29. januar 2013 (CET)

Pravo ← Pravonovi[uredi | uredi kodo]

s:hr:Razgovor_sa_suradnikom:Pravo#SUL_slwiki Confirmation on hr wikisource (my homeproject). Lep pozdrav kolegama. --Pravonovi (pogovor) 11:21, 14. april 2013 (CEST)

DaD SređenoYerpo Ha? 13:07, 23. april 2013 (CEST)

AnToni ← Toni_bs[uredi | uredi kodo]

If I understand correctly, you own both accounts? Not that it matters now, but you should just request a simple rename. So please just confirm that you posted here both as User:Toni_bs and User:AnToni, and it will be done. — Yerpo Ha? 15:39, 29. maj 2013 (CEST)

RedJohn ← Etamatic123[uredi | uredi kodo]

Here is a post from the old account, just as a confirmation that the Etamatic123-account really belongs to me.--Etamatic123 (pogovor) 10:14, 27. maj 2013 (CEST)
DaD Done, sorry to have kept you waiting for so long. — Yerpo Ha? 15:03, 13. november 2013 (CET)

doremi ← doremi_pl[uredi | uredi kodo]

doremi is my name in my home wiki (pl) and I need it to create my wiki universal account. Doremi pl (pogovor) 15:06, 29. maj 2013 (CEST)

Please notify the current account owner first. — Yerpo Ha? 15:35, 29. maj 2013 (CEST)
+ Done. Doremi pl (pogovor) 19:06, 29. maj 2013 (CEST)
7 days have passed today. Doremi did not protest against the usurpation. Please make a change. Thank you. Doremi pl (pogovor) 21:04, 5. junij 2013 (CEST)
DaD OpravljenoYerpo Ha? 07:41, 6. junij 2013 (CEST)


Sanyi4 ← Kontos[uredi | uredi kodo]

"Sanyi4" already exist. Both "Kontos" and "Sanyi4" belong to me. I would like "Kontos" to be renamed to "Sanyi4", so that I can attach it to my global account. It is important that the current "Sanyi4" be renamed to "Sanyi4 (usurped)", not something else! Confirmation: [1]. Thanks. -- Kontos (pogovor) 18:48, 14. julij 2013 (CEST)

DaD OpravljenoYerpo Ha? 21:45, 16. julij 2013 (CEST)


Aucassin ← Bertrand Bellet[uredi | uredi kodo]

Hello, sorry for writing in English. I wish to use my own name no longer to contribute and am therefore moving all my Wikimedia accounts to this pseudonym, under a new SUL account. This is a simple renaming request as Aucassin is not yet taken on this wiki.

 • Old SUL account : [2]
 • New SUL account : [3]
 • Completed request for renaming on the French Wikipedia : [4]
 • Completed request for renaming (by usurpation) on the English Wikipedia : [5]

Thanks in advance. Bertrand Bellet (pogovor) 15:37, 25. januar 2014 (CET)

DaD Opravljeno, although this belongs to the simple renaming requests page. Do you wish to retain redirects from your old username or do we delete them? — Yerpo Ha? 15:46, 25. januar 2014 (CET)


Alan ← Alan.lorenzo[uredi | uredi kodo]

Please notify the current user first, using {{subst:Usurpation requested}} ~~~~ on his talk page. The username can be yours if he doesn't object in a week (and which he almost surely won't). — Yerpo Ha? 21:50, 30. januar 2014 (CET)
Notified. --Alan.lorenzo (pogovor) 21:54, 30. januar 2014 (CET)
Hello. It's passed a week after the announcement of usurpation and he has no response. Regards, --Alan.lorenzo (pogovor) 15:36, 6. februar 2014 (CET)
DaD Done, you can now reattach to your SUL account. — Yerpo Ha? 17:54, 6. februar 2014 (CET)
Thanks! --Alan (talk) 19:34, 6. februar 2014 (CET)

Scott ← Scott Martin[uredi | uredi kodo]

Unifying my SUL account. I have notified the user. Scott Martin (pogovor) 22:19, 1. marec 2014 (CET)

Looks unproblematic, please remind us in a week if we forget. — Yerpo Ha? 08:12, 2. marec 2014 (CET)
DaD DoneYerpo Ha? 17:59, 8. marec 2014 (CET)
Many thanks. Scott (pogovor) 13:47, 9. marec 2014 (CET)

Rxy ← Hosiryuhosi[uredi | uredi kodo]

DaD RenamedYerpo Ha? 17:59, 8. marec 2014 (CET)


Pinus ← Prenn[uredi | uredi kodo]