Wikipedija:Predlogi za izbrani članek/Urbain-Jean Joseph Le Verrier

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Urbain-Jean Joseph Le Verrier[uredi | uredi kodo]

Ko bojo spet na vrsti znanstveniki. --Tone 23:16, 4 oktober 2005 (CEST)

Na odsekih je besedilo preveč strjeno (več odstavkov bi bilo potrebnih). LP, --Klemen Kocjančič 17:50, 8 november 2005 (CET)

Še en XJamov astronom. Eden najstarejših člankov. Za splet bi ga bilo treba narediti malo bolj berljivega, ali vsaj z jasnim uvodom z Leverrierevimi dosežki, potem pa že bo. --romanm (pogovor) 15:25, 11 december 2005 (CET)

Ni sicer moj astronom. Osebno imam pač rad bolj strnjene vrste besedila in so seveda tako pač bolj berljiva. Moje OM (osebno mnenje) je, da takšne vrsta besedila kažejo bolj na zrelost (sicer jih večinoma človek ne najde). Besedilo ponavadi ni težko raztegovati, čeprav tudi to zahteva določeno mero zbranosti - in sem se tega tukaj na wikipediji pač primoran privzeti. Eni pač bolj razčlenjujejo, drugi pa malo bolj povezujejo. Pri tukajšnjem seznamu že izbranih osebnosti bi tudi predlagal, da se vsaka osebnost da le v eno kategorijo, ne pa da bodo v večih. Večinoma lahko za vsako osebnost rečemo, da je bila nekaj bolj kot drugega. Npr. Newton je tudi bil matematik, pa mistik itd, ali pa Einstein, vendar sta bila vsekakor najprej fizika. --xJaM 00:06, 12 januar 2006 (CET)

Da je to tvoj članek je bilo seveda mišljeno pohvalno; kot »članek izdelovalca odličnih astronomskih člankov«. Strnjeno besedilo je berljivo na papirju, na zaslonu pa nikakor ne (glej npr. Top Ten Mistakes in Web Design). Druga skrajnost, ki PMGP tudi ni v redu, je rešetanje tekočega besedila s preveč naslovi odstavkov in alinejami.
Z mnenjem, da bi morala vsaka izbrana oseba v natanko eno kategorijo seznama, se strinjam. --romanm (pogovor) 00:28, 12 januar 2006 (CET)

Sicer pa sem se pri Hiparhu glede razčlenjevanja zgleda 'popravil' na 'prigovarjanje' Toma Petersa. (Tom Peters ti da krila press) --xJaM 00:23, 12 januar 2006 (CET)

Krajšanje besedila in vrivanje praznih vrstic ter ravno pravšnjih naslovov se sliši trivialno, a je lahko kar zamudno. --romanm (pogovor) 00:28, 12 januar 2006 (CET)
Menim enako kot Roman. Razbiti na podnaslove. --Eleassar pogovor 13:36, 22 november 2006 (CET)