Terraria

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Terraria
Terraria logo.png
Razvijalec(ci) Re-Logic
Producent(i) Andrew "Redigit" Spinks
Izdelovalec(ci) Andrew "Redigit" Spinks
Finn "Tiy" Brice
Različica 1.1.1
Platforma(e) Microsoft Windows
Datum izida(ov) Monday, May 16th, 2011
Zvrst(i) Avantura, Indie, Akcija, RPG
Igralski način(i) Samostojno in množično igranje
Medij(i) Slike
Sistemske zahteve
Microsoft Windows
Vhodne enote Tipkovnica in miška

Tarraria je video igra tipa RPG (Role Playing Game). Omogoča samostojno in množično igranje, ter sodelovanje igralcev v ekipah. Igro je razvilo podjetje Re-Logic. Začeteki razvijanja so bili v začetku januarja leta 2011. Po preteklih nekaj mesecih je igra uradno izšla 16.05.2011[1]. Igro je mogoče kupiti preko spleta Steam[2] (uradna aplikacija za nakupovanje iger preko spleta). Cena igre je 9,99[3] EUR. Namenjena je predvsem za Microsoft Windows, vendar že napovedujejo tudi verzijo za iOS in morda tudi za Xbox. Metascore (ocena igre) igre je 83 [4].

Splošno o Terrariji[uredi | uredi kodo]

Igro je možno igrati samostojno, ali skupaj s prijatelji preko interneta ali omrežne povezave. Ob zažetku si vsak igralec mora ustvariti svojega junaka, s katerim bo kasneje igral. Ima kar veliko možnosti za urejanje, kar omogoča lažje ločevanje posameznih igralcev med seboj. Terraria vsebuje nekaj za vsakogar, saj se vsak sam odloči čemu bo posvetil svoj čas. Na voljo so mnoge pustolovščine, zanimiva odkritja in veliko novih območij, katera se kasneje dinamično spreminjajo glede na napredovanje zgodbe.

Igranje[uredi | uredi kodo]

Ustvarjanje junaka[uredi | uredi kodo]

Vsak igralec ustvari svojega junaka s katerim bo vstopil v svet dogodivščin Terrarije. Z njim bo nabiral surovine, gradil hiše, ustvarjal orodja, pridobival orožja in vse kar bo potreboval na njegovi poti.
Ustvarjanje junaka omogoča izbiro las, oči, polti, oblačila in seveda tudi spola.

Začetek igre[uredi | uredi kodo]

Po uspešno končanem ustvarjanju junaka, vstopimo v svet Terrarije. Vse skupaj se prične na naključnem mestu na mapi, kjer se ustvarjen junak pojavi skupaj z NPC-jem oz. vodičem, ki pomaga začetnikom z razlago njihovih nalog, ter daje navodila za igranje. Sledi zbiranje surovin in gradnja hiše, katera bo služila kot dom, kjer bodo stanovali NPC-ji in sami igralci. Vsako noč se pojavljajo pošasti, pred katerimi se je treba braniti in zaščititi naše NPC-je v hiši. Sledi raziskovanje jam in borba proti zlobnimi pošastmi, katere čakajo igralce globoko pod zemljo. Zelo pomembno je zbiranje surovin, katere so potrebne za gradnjo oklepa, orožij, in pripomočkov, ki pomagajo ob sledečih dogodivščinah.

Stil igre[uredi | uredi kodo]

Stil igre je predvsem avanturističen. Igralci si med seboj pomagajo, nabirajo surovine, gradijo hiše, raziskujejo jame in se branijo pred zlonamernimi pošastmi in stvori. Med seboj se ne morejo poškodovati in igra spodbuja k medsebojnem sodelovanju.

Igralci imajo tudi možnost igranja PVP(igralec proti igralcu). Bistvo igre ostaja enako, vendar se igralci lahko med seboj poškodujejo. Vrsta igre je odvisna od posameznikov, saj se morajo sami odličiti za stil igre.
Sama PVP igra ponuja možnost ločevanja igralcev po skupinah glede na barve. Vsak igralec sam se odloči, ali bo omogočil tako imenovani PVP način ali ne. Vklop in izklop PVP načina je zelo preprost in hitro izvedljiv, vendar obstaja določena časovna omejitev, katera onemogoča zlorabljanje takšnega načina igranja.

Pomoč[uredi | uredi kodo]

Igra zahteva zelo veliko poznavanja posameznih receptov, kateri so potrebni za izelavo orodja, orožja, predmetov, oklepa, itd.
Za lažje igranje in morebitna vprašanja o posameznih dogodkih in izdelavi vseh predmetov si igralci lahko pomagajo z Terraria wiki[5].

Reference[uredi | uredi kodo]

  1. ^ "Terraria FAQ". Terraria. 
  2. ^ "Steam". Steam. 
  3. ^ "Terraria na Steamu". Steam. Pridobljeno dne 08.01.2012. 
  4. ^ "Terraria Metascore ocena". Metacritic. Pridobljeno dne 08.01.2012. 
  5. ^ "Terraria wiki". 

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]