Predloga:Ou-koi

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Predloga:Uw-coi)
Skoči na: navigacija, iskanje

Dobrodošel v Wikipediji, Ou-koi. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju enciklopedije, obstaja možnost, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal na Wikipediji - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nevtralnosti vsebine. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, kar vodi do nenamernega urejanja, ki ima lahko poniževalen ali laskav ton. Ljudje s tesnimi povezavami s témo članka lahko urejajo tak članek, toda morajo biti pozorni, da so njihova urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Izogibaj se ali pa z veliko previdnostjo urejaj ali ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi s projekti in proizvodi, s katerimi si povezan.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.

Documentation icon Dokumentacija predloge

Uporaba:

{{subst:Ou-koi}}
{{subst:Ou-koi|Članek}} povezava na določeni članek
{{subst:Ou-koi|Članek|Dodatno besedilo}} doda besedilo na konec sporočila namesto "Hvala"
  • Ne pozabi substituirati predloge z uporabo {{subst:Ou-koi}} namesto {{ou-koi}}.
  • Ta predloga uporablja parserske funkcije. Na konec predloge lahko dodaš dodatno besedilo in ime članka. Če članek ali dodatno besedilo vsebuje URL ali karkoli drugega, ki vsebuje enačaj ("="), lahko prekine parsersko funkcijo. Temu se izogneš z oštevilčenjem parametra članek ali besedila z "1=".