Pomoč:Uvod v urejanje z vikioznačevanjem/4

Stran delno zaščiten/a
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Urejanje
Aktivirajte način urejanja

Oblikovanje
Ohranjanje urejenosti

Zunanje in notranje povezave
Povežite strani med seboj

Ustvarjanje novih člankov
Izdelava strani iz nič

Povzetek
Preverite, česa ste se naučili



Povzetek urejanja:

 

Manjše urejanje Opazuj stran


Objavi spremembe Prikaži predogled Prikaži spremembe Prekliči

 

Ko menite, da ste pripravljeni objaviti (shraniti) svoje spremembe, je dobro narediti prej še nekaj korakov.

Najprej si predoglejte svoje sprememb, da preverite, ali so vaše spremembe takšne kot ste jih želeli. Kliknete gumb Prikaži predogled. Vsi delamo napake, zato vam lahko ta korak pomaga odkriti napake preden članek shranite.

Napišite kratek povzetek urejanja v polje »Povzetek urejanja«, da bodo drugi uredniki lažje razumeli kakšno in zakaj ste to spremembo naredili. Vaša razlaga je lahko zelo kratka. Na primer, če popravljate črkovanje, lahko preprosto vnesete »popravilo tipkarske napake«.

Če ste naredili manjše urejanje, ki je nesporno, kot so popravki črkovanja, oblikovanje in manjša preurejanja besedila, lahko označite polje »☑ Manjše urejanje«. Manjša urejanja so tista, ki ne spremenijo pomena strani ali ne naredijo spremembo, ki bi lahko bila sporna.

Če želite dodati stran na svoj Spisek nadzorov, tako da boste obveščeni o vseh nadaljnjih spremembah, označite polje "☑ Opazuj ta članek«. Stran lahko dodate tudi na spisek nadzorov s s klikom na zvezdico zgoraj desno.

Ste si predogledali stran? Ste napisali povzetek urejanja? Potem ste pripravljeni na zadnji korak: kliknite gumb Objavi spremembe in vaše spremembe se bodo nemudoma naložile na Wikipedijo!