Pogovor o kategoriji:Kultni filmi

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Preden komentiram, prosim, za nas, nekulturne, za članek »kultni film«. --romanm (pogovor) 15:45, 8 januar 2006 (CET)

Hm Kultni film je film, ki privablja manjšo, a zavzeto skupino oboževalcev, pri čemer ne doživi večje prepoznavnosti izven te skupine. Semkaj legendarna Casablanca zagotovo ne sodi! --AndrejJ (pog., prisp.) 22:04, 8 januar 2006 (CET)

A je kakšna razlika med kultnimi in legendarnimi filmi?, hehe, če je, potem potrebujemo še eno kategorijo. --Ziga 00:06, 9 januar 2006 (CET)

Vidite kako je koristna Wikipedija. Do danes (pred 10 minutami) sem bil prepričan da so kultni filmi tisti, ki so pomenili nek premik v filmski umetnosti, postavili meke nove standarde in odprli nove poti. Razen zadnjega sem smatral (ga ne poznam) za kultne filme na primer Oklepnico Potjemkim, Točno opoldne, Odisejo 2001, ... Pa vidim da sem se motil in tudi tisti, ki pišejo napovedi za filme v razne revije. --Janez Novak 02:03, 9 januar 2006 (CET)

O kultnih filmih (kot tudi oTitu, ki mu Mrkaić pravi "množični morilec") pa še o čem, je očitno teže uskladiti pojme, kot o relaciji urejenosti. Nekaj na to temo:

Ampak, še enkrat, po nobeni logiki Casablanca, ki je čista klasika, ne sodi sem. --AndrejJ (pog., prisp.) 09:35, 9 januar 2006 (CET)