Pogovor:Vladimir Gajšek

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Avtorstvo[uredi kodo]

Kako lahko potrdim avtorstvo? Na tej strani?

- Vladimir Gajšek - vlado@intely.com - - Vsekakor lahko zagotovim, da sem avtor besedila. Vladimir Gajšek. -

Na Wikipediji se držimo načela, da ne pišemo člankov o sebi. Wikipedija:Pravila in smernice Pa brez zamere. Lep pozdrav, --Tone 22:35, 13 jun. 2005 (CEST) -

Sem preletel članek. Lahko naredimo izjemo, ampak ga je treba popraviti. LP --Tone 22:41, 13 jun. 2005 (CEST)

Malo sem ga 'popravil', vendar se ne čutim sposobnega ga popraviti 'do konca' in čisto v skladu z wikipedijo. Lahko ga popravi tudi avtor sam (sem le nakazal naš slog in oblikovne posebnosti) ali pa kdo drug, ki bolje pozna njegovo delo. --xJaM 23:28, 13 jun. 2005 (CEST)

Ali ta avto-biografija resnično sodi med članke Wikipedije ali morda bolj na uporabniško stran? Neka pravila o tem, kaj vse naj bi Wikipedijini članki popisovali, sem sicer že bral, a me prosim poučite glede konkretnega primera :) . Namreč, gospod Gajšek je človek, ki sodi med veliko množico esejistov in spletno angažiranih komentatorjev vsega počez, takih pa je - kot rečeno - mnogo in nisem prepričan, da sodijo sem vse njihove biografije. | Tcie 06:11, 14 jun. 2005 (CEST)

Ni problem v avtobiografiji, le preobsežna je in meni se zdi da naštevanje konjičkov in bolj osebnih stvari ne sodi sem noter, ampak v kak blog. Ali pa drugače: pričakoval bi daljši članek o Ivanu Cankarju kot o Vladimirju Gajšku. --AndrejJ 06:59, 14 jun. 2005 (CEST)

Sam sem za to, da se članek temeljito prečisti in se odstrani okoli 3/4 besedila; če kdo hoče brati celotno besedilo, se da na link. lP,--Klemen Kocjančič 07:00, 14 jun. 2005 (CEST)

Zdaj sem odstranil tiste stvari, ki ne sodijo v enciklopedijo, zdaj pa me zanima, kaj se naredi z vsemi deli. Pri nobenem drugemu članku nimamo takih opisov del, ali jih odstranimo in naredimo le povezavo na (bodoči) članek (če so pomembna dela, bo kdo naredil povzetek o njih)? LP, --Klemen Kocjančič 07:13, 14 jun. 2005 (CEST)

Pa pravijo tam:

Wikipedia je zastonjska enciklopedija in tako je tudi narejena. Zastonj. Vanjo lahko prav vsaka oseba zapiše, kar se ji zahoče, ker jo dopolnjujejo uporabniki. Najbrž je tisto napisal kar sam. --Andrejj 21:23, 19 junij 2006 (CEST)

Za bibliotekarstvo in slovarjenje podatkov v Wikipediji na Slovanskem[uredi kodo]

Proti hekerski četrtpismenosti

Daj klavcu nož, pa bo začel klati in se bo delal pametnega... Doklej? Dokler bo zanikanje odgovornosti anonimno, a javno in tehnično omogočeno.

Hekerji, četrtpismena raja, bi v katerikoli zahodno razviti kulturni državi nastradali, in to fizično, da bi polomljenih reber lahko še zrli v svojo grobnico ali na cesti v tla: tukaj, v Sloveniji,pa pbjestne barabe in četrtpismeni objestneži, ne le neuki, ampak tudi nevedni, posiljujejo bibiliografijo in bibliotekarsko izčrpnost. Celo na COBISS, kjer, le za primer, niti kancler Teološke fakultete v Sloveniji, prej ljubljanski nadškof in metropolit dr. FRanc Rode, danes kardinal, nima med znanstvenimi raziskovalci ali profesorji svoje obdobne bibliografije, jo pa ima vsak tako imenovani "mladi raziskovalec". Kaj hočejo torej dokazati lopovski barbarski hekerji in objestna svojat v Wikipediji proti-sovensko? So brali kdaj Enciklopedijo Slovenije, Leksikon književnika Jugoslavije in druge tovrstne slovarske bibo-bibliografske knjige? Jih ne briga. Jih ne brigajo Brižinski spomeniki, Trubar, Dalmatin, Küzmič..., ne France Prešeren, Franc Levstik, Ivan Cankar... Namesto hvaležnosti za izčrpnost podatkov v Wikipediji slovensko, kar je urejeno, so hekerske bande poskrbele, da se skrijejo v anonimnost, medtem ko škodujejo in maličijo izčrpnost podatkov. Podobno je tudi že tov. Adolf Hitler s svojimi brisal tako judovske kot slovenske avtorje, podobno v času jugoboljševizma..., vsedokler ni v novi informacijski dobi znano, kako se mora hekerska bandanevednežev in barab umakniti, seveda v svoje zapite in zapohane špelunke in v skopljeno druščino posiljevavcev. Kar je napisal najbrž "tisto" napisal kar sam heker, ki doslej ni znano, da bi umel bibliotekarsko kaj uresničevati, je barabija in objestnost. Smernica pogovorne strani je, da sebomo pogovorili drugače, le da se dobimo in ko dobimo hekerje in lopovsko drhal, ki Slovenijo spreminja v komaj kaj manj kot neuko plast anonimnih hekerjev - dokler more.

Vladimir Gajšek

Zgornji esej v sonornosti in ritmu nima dovolj pesniške energije, da bi ustvarjal metaforično barvitost. --Anonim

Epigram slovenskim nevednežem, hekerskim škodljivim wikipedijcem

Kot skopljenec devico posili, heker wikipedijsko samovoljo izsili. Kdo bo pristrigel peruti tej kamarili?

Vladimir Gajšek

p.s. Na fotki z jugofirerjem med vojno je bil navzoč tudi Edi Kocbek…, in to ne le na eni fotki, tudi »drvarsko«… Nič čudno, toda po vojni je s fotke prijatelj Edi Kocbek izginil… - tako počnejo v samostojni Sloveniji »naši« hekerji in druge lopovske spletne škodljive barabe, ki bi izključevali bibiliografske nepristranske podatke… Upam, da ne bodo začeli pleniti NUK in mestnih ališolskih knjižnic in da bi zažgali enciklopedije, leksikone…, kjer je geslo: Gajšek Vladimir …?

Vladimir Gajšek

Gospod Gajšek (predpostavimo, da ste to vi), v prid lažjemu delu si tukaj izvolimo uporabniško ime, ki nas nekako determinira. Predlagam da takisto storite!
Knjig z geslom Vladimir Gajšek ne bo zažigal nihče - res pa je samovšečno primerjati se s Kocbekom.
... sonornost in ritem, pesniška energija, metaforična barvitost... in podobno pa gotovo ne sodijo med bibliografske nepristranske podatke. --Anonim

Hekerstvo in slovenska Wikipedija[uredi kodo]

http://forum.delo.si/viewtopic.php?t=3263 --Andrejj 11:09, 24. november 2008 (CET)[odgovori]

Vsi mediji so "zastonj"[uredi kodo]

Imamo medije s kao profesionalnimi novinarji, pa tudi tam lahko napišejo, kar hočejo, že odkar obstajajo (laži o nujnosti napada na Vietnam in Irak, poneumljanje z rumenilom itn.) ZimskoSonce (pogovor) 11:58, 20. december 2020 (CET)[odgovori]