Pogovor:Slavoj Žižek

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
WikiProjekt filozofija 2014/15  
Ta članek je v delokrogu projekta WikiProjekt filozofija 2014/15, sodelovalnega prizadevanja za izboljšanje pokritosti člankov filozofija 2014/15 v Wikipediji. Če želite sodelovati, obiščite projektno stran, kjer se lahko pridružite razpravi in si ogledate seznam odprtih opravil.
 



Tale stran bi bila potrebna čiščenja, saj krši en:Wikipedia:Avoid_peacock_terms. Vem, lepo bi bilo, če bi to postoril sam, vendar je vse, kar lahko naredim v tem trenutku, da le odstranim slogovno neprimerne stavke, kot sta, recimo,

Več kot sto izvirnih in prevodnih knjig potrjuje radikalen vpliv njegove kritične misli (...)

in

Podobno izjemen je tudi nabor tem, ki se jih loteva (...)

JAnez Demsar 23:12, 27. maj 2009 (CEST)[odgovori]

Pred časom smo (po želji Andreja) umaknili npr. 'znamenite osebnosti' in jih nadomeščali z 'znanimi ~'. Verjetno je angleška ustreznica 'notable', ki je na seznamu 'pogosto zlorabljenih' (oft-abused) besed na omenjeni strani pavovih izrazov, mišljena 'znamenit', ne 'znan'. Sorodno je tudi načelo »raje pokaži kot povej« --xJaM 00:51, 28. maj 2009 (CEST)[odgovori]

-

Stran sem 'očistil', na način, da sem večino vsebine odstranil, saj ne ustreza nikakršnim merilom ocenjevanja in razlaganja književnega avtorja. - Simon (10.4.2011)

Zabeležka[uredi kodo]

GIMB: Slavoj Žižek, 25. maj 2015 21:17 . . (anonimni IP) . . (+13.600)
Dijaki Gimnazije Bežigrad so sicer dopolnili relevantno vsebino, a v neustreznem slogu (z alinejami). Naslednja generacija dijakov lahko članek nadgradi z Žižkovo filozofijo, ki je kljub obsežnosti članka bore malo prisotna. Obsežna bibilografija se po prestavila v poseben podčlanek.
Kar pa ne pomeni, da lahko to delo stori nekdo drug...
Hinko Gnito (pogovor) 18:37, 11. junij 2015 (CEST)[odgovori]