Pogovor:Mestna občina Ptuj

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Bivši izbrani članek Članek je bivši izbrani članek. Na razpolago sta prvotna stran nominacije (za starejše članke glej arhiv predlogov) in razlog, zakaj je članek izgubil oznako.

Imena slik[uredi kodo]

Bi veljalo, Roman, recimo, imenovati slike grbov slovenskih mest, krajev, itd., npr grb-Ptuj,{grb_Ptuj}, namesto obratno. Plp je lepo imenoval slike občin obcine_ptuj (sicer kar z malo, kar je seveda nemadžarska programerska navada (če seveda sam kaj vem o C-ju)). To pravim edino zaradi tega, ker lahko potem pri »posebnih straneh« (seznam slik) sistem izpiše, kakor smo navajeni, vse kar sledi za grb*.

Ne! V bistvu brezpredmetno pisanje. Vrne vse kar vsebuje niz *grb*, tako da ni nujno. Za 'petra' najde:

  • 'Ne_joci_peter_dvdcover.jpg' kot tudi:
  • 'Peter_Iljic_Cajkovski.jpg'.

Sem že utihnil. --MusicallyFireBeholdThisManBurningFireHomeSweetHomeYoFlowDemAwayMasterOfMusicCatchAFireOhYesWeAreGoin'Buhuhu 04:02, 5 jun 2004 (CEST)

Slika Ptuja[uredi kodo]

Andrej, lepa slika. Kakšno tehniko uporabljaš? Klasiko ali je to že digitalna. Sam sem zadnjič fotografiral s 'trotldigitalcem', pa nisem zadovoljen z rezultati - čeprav so mi motivi PMSM izredno uspeli. Ob priliki, ko bo soldov dosti, pa pride na vrsto kakšen resnejši dig. fot.aparat. Upam tudi, da digitrotlziheraši zadovoljujejo vsaj minimalni prag sprejetosti v Wikipediji. Res, upam - kajti trud je potlej bil zaman. Drugače je pa ena angleška wikipedistka lepo zapisala, da ena slabša wikipedistova slika velja za več profesionalnih, avtoriziranih.

Ja, seveda in tudi slika Novega mesta je odlična. Kompozicija in lep zimski dan. Super! Ob gledanju tvojih slik in nekaj lastnih sem dobil željo, da bi bil/postal FSPIMO - fotograf slovenskega pejsaža in mestnega okoliša. (Smešen naziv). Grem sedaj napisati nekaj podatkov o tistem kar sem pred dnevi posnel. Ajd!

Ja, še tole. Odlična slika Kasparova na Bledu pred 2. letoma je po mojem digitalnik? Se motim? Podobno meni dela z ostrino. Glej sliko sedeža MO Celje, kjer je napis slabo viden ipd. --XJam 00:27, 8 avg 2004 (CEST)

Zadnja štiri leta uporabljama izključno digitalce, kar je pač na voljo. Na Bledu je bil to Cannon PowerShot A40 (3Mpix) kasneje Cannon PowerShot S35, zadnje čase pa imam včasih dostop do "makine" Cannon EOS 10D (5Mpix) SLR kamera.
Lucky you, "bastard" - za tazadnjega Cannona. Kakšen Cannon je to? Z izmenljivim objektivom ali brez? Malce zaostajam s spoznavanjem tehnike, pa zato sprašujem, ker nimam pojma o sodobnejših kvalitetnejših digitalcih - nad 250 KSIT (Verjetno sem napisal malo števko - pa vendar). 5Mpix mi je znano, Cannon in EOS tudi, druge cifre pa ne. --XJam 01:19, 8 avg 2004 (CEST)
Ja, res "lucky" dokler božiček ne prinese (vsaj) Cannon EOS 300D (250KSIT) si sposodim EOS 10D (~500KSIT). SLR kamera pomeni Single Lens Reflex kamera, oba lahko uporabita VSE obstoječe (Cannonove) objektive, samo goriščnica se množi z 1,6: torej objektiv 28-80 je v bistvu 45-130. Na oba "pašejo" tudi bliskavice in druga oprema. --andrejj 01:28, 8 avg 2004 (CEST)
Najlepša hvala za pojasnitev. Torej, če laično rezumiram. Pri klasičnih snemljivih objektivih v digitalnih fot.apr.tih se naredi gotovo boljša slika, kot pri fiksnih. Aha, tudi množenje goriščnice razumem. To je verjetno zaradi lečja v sami 'škatli'. Bom to začel spet malo spremljati, da pade kašna lepa fotografija - tudi zahvaljujoč tebi. --XJam 01:54, 8 avg 2004 (CEST)
Ne, množenje goriščnice pride od tega, ker je senzor digitalca (običajno CCD) cca. 1,6x MANJŠI kot film (24x36). Ko (Če) bodo senzorji enako veliki ($$$), tega problema ne bo več. Če lahko menjaš objektive je pač prednost ta, da se prilagodiš razdalji. Jaz obratujem z objektivom 28-90, pa še teleobjektiv 80-200. Seveda je dober teleobjektiv vreden PRECEJ več kot cel (magari) digitalni fotoaparat. Kvaliteta slike je odvisna od precej faktorjev, vsekakor je dobra optika potreben pogoj (ni pa zadosten...). Če te zanima več si poglej odlično stran http://www.e-fotografija.com. --andrejj 18:27, 9 avg 2004 (CEST)

Slike z Bleda (Gari) so bolj slabe, ker je bila okrog njega strašna gužva pa tudi svetloba bolj slaba za tako razdaljo. Novo mesto slikam pogosto, to je eden od boljših posnetkov. --andrejj 00:55, 8 avg 2004 (CEST)


Napake[uredi kodo]

Em pod znamenitostmi, kadar kliknemo na mali grad nas nese na naroben članek, namreč na mali grad pod Kamnikom, kar je očitno narobe saj s tem misli Ptujski mali grad, ki danes deluje kot knjižnica.

Urejeno. Sicer pa lahko popraviš tudi ti. LP --Tone 20:13, 12 junij 2007 (CEST)