Pogovor:Mer Hajrenik

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Kako je v principu s pravicami objavljanja besedil, zvočnih datotek, slik z notnimi zapisi ipd. državnih himn, ki imajo verjetno nekoliko drugačne pravice od ostalih del?? --193.2.136.41 09:24, 2 jun 2004 (CEST)

Sam si to razlagam takole:

  • izvirni notni zapis in besedilo himne, ustave in blazon grba so javnega značaja in jih lahko objavimo,
  • narisan grb, uglasbena himna v MP3 ali prevedena ustava so avtorska dela in jih ne smemo objavljati brez dovoljenja avtorjev.

O tem imava z uporabnikom Avalo na angleški Wikipediji občasno precej vroče debate, ker on tega ne razume ali pa ne zna ustrezno argumentirati svojega stališča. --romanm 09:32, 2 jun 2004 (CEST)

To te je vprašal verjetno Heretik, ki ga je spet izpisalo, in ni bil pozoren na podpis. Upam, da imam prav!

Še vprašanje, »izvirni notni zapis«. Če ga najdem nekje na spletu v takšni ali drugi obliki, lahko naredim enostaven 'copy/paste' in to, ali ga poskeniram itd. Ali je to podobno kot pri grbu - recimo ga lahko uporabim edinole v neki 'psevdoalgebrski pisavi' {C-mol, C1, A#x2, t2, _sup_grp_tab_"Na pla-nin-cah Solnce sije, ~ lu'štno je"... _kiss_me_lively_ ...}. :o) --XJam 10:08, 2 jun 2004 (CEST) --XJam 10:08, 2 jun 2004 (CEST)

Ja, jaz sem avtor tega članka in začetka pogovora, ne vem, zakaj me včasih kar brez razloga odjavi, mogoče kakšen bug v Firefoxu.... BTW, na koliko časa je sploh nastavljen piškot?

Sam uporabljam Mozillo, pa me tudi vsake toliko časa odjavi. Ampak vsekakor ne tako pogosto kot tebe. --romanm 10:54, 2 jun 2004 (CEST)

Upam, da nisem naredil nobene kršitve, če sem storil sledeče: Originalno besedilo sem nekje našel v enem gifu, to sem, upam da s čimmanj napakami, pretipkal v tekst in prečrkoval (spet upam, da s čimmanj napakami) po slovenski fonetiki in na koncu še prevedel, pri čemer sem si pomagal z dvema angl. prevodoma, ki povesta isto, le besede so nekoliko drugačne: na en: in na tisti Davidovi strani na koncu --Heretik 10:35, 2 jun 2004 (CEST)

To se mi ne zdi sporno, nisem pa pravnik. Članke iz drugih Wikipedij lahko uporabljamo, ker so tudi pod GFDL. --romanm 11:04, 2 jun 2004 (CEST)