Pogovor:Magnetno polje v snoveh

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ali naj se drugi del preseli v nov članek o feromagnetikih?

Lahko. V članku o feromagnetizmu pa bi res kazalo obdelati ob feromagnetizmu še povezana antiferomagnetizem in ferimagnetizem, tako da v člankih o teh pojavih ne bi vsega ponavljali, ampak bi se sklicevali na glavni članek. --Peterlin 11:12, 3 maj 2004 (CEST)

Ne bi vedel. Ali je tudi potreben tako dolg naslov »magnetno polje v snoveh«. Po mojem bi Primož vse to opisal na enem mestu. Moram pa pripomniti, da sam nisem kdove kakšen zagovornik delitev, tako da nisem preveč tehten razsodnik glede vsebine. Še vedno ždim v čisti linearnosti - namreč linearnosti navajanja. Moj 'nacionalni moto' je tako piši do onemoglosti..., kar je nekako enako znanemu piši kao što govoriš... Ena 'norih' delitev, ki sem jih v zadnjem času videl, je npr. zgodovina Japonske. Še dobro, da je katakana 'samo' zlogovna pisava. --XJam 11:32, 30 apr 2004 (CEST)

Potemtakem bi bilo dobro feromagnetike usmeriti sem,da ne bo kdo brez veze šel še enkrat pisat o njih. Poleg tega pa pravim, če bi nekdo, ki ima pregled nad že obstoječimi članki o mag. polju, malo powikificiral s temle člankom --Heretik 11:44, 30 apr 2004 (CEST)

Za pregled nad napisanim iz fizike nekako služi seznam fizikalnih vsebin, za katerega Primož pravi, da je trenutno najpopolnejši v domačem jeziku. No, vsaj, ko bo enkrat izpolnjen s celimi članki... Meni je elektromagnetno polje nekako ušlo iz nadzora. Če je tak dolg naslov v redu, ga bom vložil v zgornji seznam. --XJam 11:52, 30 apr 2004 (CEST)

Sem pogledal še v ta seznam. Vsebuje »feromagnetike« - samo ne vem, mislim pa, da je napaka, ker piše »ferimagnetik«. --XJam 12:15, 30 apr 2004 (CEST)

Ni nujno, da je napaka, obstajajo tudi ferimagnetiki, samo nekje sem se zatipkal--Heretik 20:26, 30 apr 2004 (CEST)

Ferimagnetizem in feromagnetizem sta dva različna (četudi sorodna) pojava. --Peterlin 11:12, 3 maj 2004 (CEST)

Zgled nenajdljivega članka[uredi kodo]

Tale članek sem ravnokar iskal kakšne četrt ure, preden sem ga uspel najti. Pri tem sem vedel, da obstaja, spomnil sem se celo, da je naslov tak, da se ga ne bom spomnil (poskušal sem celo »magnetno polje v snovi«, kar pomeni, da sem bil precej blizu). Ker se članek ne sklicuje na čisto noben drug članek, ga nisem mogel najti s funkcijo »Kaj je povezano sem«. Vedel sem tudi, da je nekaj govora o feromagnetizmu in sorodnih pojavih, pa mi ga Google ni našel. Ker ga je XJam nekoč vpisal na seznam fizikalnih vsebin (kjer sem ga nazadnje našel), ga nisem našel niti med osirotelimi članki... :) --Peterlin 16:45, 20 avg 2004 (CEST)

Poseben clanek, Magnetno polje v snoveh po mojem ni potrebno, ker je celotna tematika zajeta v clankih: gostota magnetnega polja, jakost magnetnega polja, magnetna poljska jakost, magnetizem ---217.72.84.32 17:24, 1 jul. 2005 (CEST)

Zdruzevanje[uredi kodo]

Se vedno misli, da v temu pojmu ni potrebno ponavljati vseh formul iz magnetizma. (ta koncept ste popravili nazaj zato se ne bom vec trudil z njim, razen ce recete drugace.

Na zacetku bi dal opombo, za osnove glej pojme magnetizem, gostota magnetnega polja, jakost magnetnega polja, Magnetna permeabilnost

---217.72.84.32