Pogovor:Kip svobode

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije


Zunanje povezave[uredi kodo]

Stvar je takšna. Nek tujec je dodal zunanjo povezavo na fotografije kipa svobode in njegovega otočka. Ki so za moje pojme čisto solidne, a ravno tako za moje pojme pač ne sodijo kot povezava v Wikipedijo. Zdi se mi namreč, da je takšnih vsebin po spletu cel kup ali celo dva, kaj pa bo šlo v enciklopedijo (tj. ima enciklopedičen pomen), pa je druga stvar. Kaj bi namreč bilo, če bi vsak fotograf tega sveta, ki je kdaj posnel kip svobode, dodal povezavo na svoje slike. Za moje pojme je zunanja povezava primerna le, če usmerja na denimo uradno stran obravnavanega "pojma" ali pa o njem hrani informacije sila visokega pomena, ki jih po možnosti ni moč dobiti nikjer drugje. Predlagam izbris. | Tcie 07:25, 16 februar 2006 (CET)

Se ne morem nekako strinjati s tabo, Tcie. Povezava na zunanje strani ni nujno nekaj slabega. Strinjam se, da je potrebno reducirati strani, še posebej, kadar jih je veliko. Dokler pa je to omejeno na (nekje do pet) je po mojem mnenju to sprejemljivo.--Rude 08:06, 16 februar 2006 (CET)
Delim strinjenje z Rudetom (argh, Rude a se tako sklanjaš). Količina povezav pa naj bo sorazmerna z dolžino članka.
Hehe Andrej. Sklanjam se težko (sploh brez kozmodiska) ;) Tudi Jernej bo delovalo...--Rude 09:04, 16 februar 2006 (CET)
Kot se vam zdi :) . Prosil pa bi vaju, tako kot ostale Wikipede, da razmišljate in tehtate čim več, kaj je enciklopedičnega (Wikipedičnega) značaja in torej sodi v W.pedijo in kaj ne. Zaznavam namreč nevarnost, da bo naša Wikipedija polna podatkov, ki sodijo bolj na osebne spletne strani in v medije. | Tcie 13:54, 16 februar 2006 (CET)
Zunanje povezave, ki vsebujejo pisane podatke ali pa slikovni material, ki v wp. članku ne obstaja, so smiselne. Če bi se podatki začeli ponavljati, bi bilo smiselno te povezave odstraniti. Na pričujoči povezavi lahko vidimo celoten otok iz drugega zornega kota, kar je zaenkrat dopolnilo članku. --Ziga 14:34, 16 februar 2006 (CET)
Ja, vendar smiselne do takrat, dokler so smiselni podatki na ciljni strani, beri podatki enciklopedične narave. | Tcie 14:48, 16 februar 2006 (CET)