Pogovor:Antonín Leopold Dvořák

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Tujejezične povezave[uredi kodo]

Ne znam prepričati angleško stran, da pravilno poveže na slovensko stran. Poskušal sem z:

[[sl:Antonín Leopold Dvořák]]

pa ne deluje. Za nemško stran pa povezava

[[de:Antonín Dvorák]]

deluje. Roman, a ti veš mogoče kakšna bi bila prava povezava sem? --XJam 11:24, 22 apr 2004 (CEST)

Sem popravil tako, da sem navedel kode čudnih črk po Unicode:

[[sl:Antonín Leopold Dvořák]]

Vse Wikipedije, ki ne uporabljajo UTF-8, imajo napako, da to ne dela; takšni so še vsaj Nemci, Švedi in Nizozemci. --romanm 11:45, 22 apr 2004 (CEST)


Hvala. Saj sem tudi jaz poskušal - verjetno nisem zapisal vseh treh unikod naenkrat, ampak samo njihove kombinacije {1,0,0}, {1,0,1}, itd. [XJam]


Ko smo že ravno pri tem, ali se res ne da dopovedati iskalniku, da bi to isto stran našel tudi brez vseh tistih čeških črk in da bi jo našel, če se vtipka le le priimek. Pri kakšnem Koperniku je tako že dilema ali kot ime vnesti naš Nikolaj ali poljski Mikołaj, potem pa pride še prava znanost, kako povsem pravilno pričarati čudne znake.... Verjetno to ni smisel nobene enciklopedije. --Heretik 11:51, 22 apr 2004 (CEST)

Seveda se da - kar poskusi. --romanm 12:02, 22 apr 2004

(CEST)

Roman uporablja preusmeritve s priimki. Npr. Euler ali Adams, Einstein, itd. Če je več Adamsov, pa nastane razločitvena stran. Mogoče za Kopernika nisi izbral pravi zgled. On je znan pri nas že kar precej časa in ne vem, če ga bomo kdaj prekrstili v Mikołaja. Saj izvirna imena omenjamo na pripadajočih straneh. Saj, le kdo ve kako se izvirno imenuje Tomaž Akvinski. Do včeraj sploh nisem vedel kakšne narodnosti je bil. Nemška inačica pravi, da je bil Italijan. Ker pa se je naš Tomaž v ruščini skozi stoletja prelevil v Фомо, ga Rusi pač tako imenujejo danes. (To glede levitve je seveda hec...) Tako, da lahko naredimo tudi preusmeritveno stran npr. [[Dvorak]] ali še kakšno [[Antonin Dvorak]], pa menda bo. --XJam 12:12, 22 apr 2004 (CEST)


Poleg tistih problemov z iskanji sem mislil tudi na to: mogoče bo kdaj obstajala možnost dobiti abecedni izpis vseh člankov (kot smo navajeni iz papirnatih enciklopedij, kaj se ve, mogoče bo tole kdaj izšlo tudi v papirni obliki kot namerevajao narediti pri angleški, ko bojo prišli do pol milijona člankov) in tam se osebe pač ureja po priimku. Tako da tole s preusmerjanjem ni ravno optimalna rešitev, pa še navidezno je več člankov, kot jih je zares.... Če se ne motim, imajo vse Wikipedie enak iskalnik in nima smisla popravljati samo našega? --Heretik 12:22, 22 apr 2004 (CEST)

Mislim, da WikiStats preusmeritve ne šteje za prave članke; verjetno je isto res tudi za informacijo na naši glavni strani. Iskalnika pa univerzalno ne moremo popraviti - nam se zdita ř in r isti šmorn, Čehom prav gotovo ne, vsi skupaj pa se čudimo Angležem, ko iščejo Štore in najdejo store. --romanm 12:42, 22 apr 2004 (CEST)

Ja, te razumem. O tem kar sem zgoraj povedal, je medtem Roman že storil. Saj teh člankov navidezno ne bo toliko več - verjetno. Abecedni zapis se dobi že sedaj sproti. Če še nisi pogledal, je sekvenca naslednja:

  1. Posebne strani levo pod sprejetim znakom wikipedije,
  2. Vse strani po naslovu ... (trenutno 10 podstrani z vsemi članki...)

Verjetno pa si to že storil, no nič ne de. Kolikor sem zapazil, edino Rusi pišejo osebnosti v slogu: Jelinčič, Zmago Plemeniti. Malo hecno sicer, načeloma pa pravilno za abecedni vrstni red in to. --XJam 12:44, 22 apr 2004 (CEST)