Jardier

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jardier
Jardier med koncertom na festivalu Ment, februar 2016
Osnovni podatki
IzvorSlovenija Slovenija
Slogialternativni rock
Leta delovanja2014–danes
ČlaniAlex Raztresen
Jure Pohleven
Borut Perše
Dejan Slak
Andrej Zavašnik

Jardier je petčlanska indie rock glasbena skupina. Sestavljajo jo Alex (rojen kot Aleksander) Raztresen (vokal, kitara), Jure Pohleven (kitara in sintesajzer), Borut Perše (kitara), Dejan Slak (bas kitara) in Andrej Zavašnik (bobni). Skupina je nastala iz solo projekta pevca Alexa, ki je iskal zasedbo za igranje pesmi v živo. Ime Jardier je sprva pomenilo le Raztresena, sčasoma pa je to postalo ime celotne skupine.[1]

Skupina je s producentom Zedom posnela studijski prvenec z naslovom Jardier, ki je izšel konec oktobra 2015.[2] Predstavili so ga na koncertu v Kinu Šiška kot predskupina skupine Dan D, ki so tudi sami predstavili svoj najnovejši album DNA D. Z albuma so izšli že trije singli: »Pieces«, »Sailor« in »Core«.

Julija 2016 je skupina dobila zlato piščal za najboljšega novinca leta 2015.[3]

Diskografija[uredi | uredi kodo]

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. Jenko, Peter (6. oktober 2015). »Jardier: tako prepričljivega angleškega vokala slovenska glasba še ni imela«. Dnevnik. Pridobljeno 22. oktobra 2015.
  2. Ovitek albuma Seasons
  3. »Zlate piščali podeljene: Alfiju Nipiču še ena nagrada za življenjsko delo«. MMC RTV-SLO. 8. junij 2016. Pridobljeno 9. junija 2016.