Zvezdne steze: Prvo srečanje

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Star Trek: First Contact
Zvezdne steze: Prvo srečanje
RežijaJonathan Frakes
ProdukcijaBrannon Braga
Ronald D. Moore
ScenarijBrannon Braga,
Ronald D. Moore
VlogePatrick Stewart
Jonathan Frakes
Brent Spiner
Levar Burton
Michael Dorn
Gates McFadden
Marina Sirtis
Alfre Woodard
James Cromwell
Alice Krige
GlasbaJerry Goldsmith
DistribucijaParamount Pictures
Datum izida
Združene države Amerike 22.nov 1996
Dolžina
106 min.
DržavaZDA
Jezikangleščina
Proračun45.000.000 $ (približno)

Zvezdne steze: Prvo srečanje (izvirno angleško Star Trek: First Contact) je osmi celovečerni film iz serije Zvezdne steze, posnet leta 1996.

Vsebina[uredi | uredi kodo]

Vesoljska ladja Združene Federacije Planetov, Enterprise - E (1701-E), prejme klic na pomoč. Zemljo napadjo Borg-i. V množičnem spopadu plovil Zvezdne flote in Borg-ovske kocke, uspe Zvezdna flota uničiti Borg-ovsko kocko (Borg Cube), vendar tik pred uničenjem iz nje izleti izvidniška Krogla (Borg Sphere), ustvari časovni vrtinec in zbeži v preteklost. Enterprise-E se požene za njo in skupaj se znajdeta v letu 2063. Borg-i so se očitno lotili spreminjanja zgodovine in želijo preprečiti Zemljanom, da bi opravili prvi Warp polet in s tem prvi stik z Vulkanci (Vulcans).

Star Trek VIII: First Contact / Zvedne steze VIII: Prvi stik (Paramount Pictures, 1996) je osmi film iz priljubljene znanstvenofantastične serije Zvezdne steze. Tokrat se posadka serije TNG (The Next Generation) ponovno sreča z znanimi nasprotniki – Borg-i, ki tokrat poskušajo s pomočjo časovnega potovanja zavzeti Zemljo v 21. stoletju in tako spremeniti zgodovino. Film je režiral Jonathan Frakes, scenarij sta napisala Brannon Braga in Ronald D. Moore, glasbo je skomponiral Jerry Goldsmith.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]