Glas za otroke in družine

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Za otroke gre)
Jump to navigation Jump to search
Glas za otroke in družine
VodjaAleš Primc
Ustanovljena25. marec 2017 (2017-03-25)
SedežStari trg 11a, Ljubljana, Slovenija
Politična pozicijaDesna
Državni zbor
0 / 90
Evropski parlament
0 / 8
Spletna stran
http://glaszaotrokeindruzine.si/index.html

Glas za otroke in družine (Prej Koalicija Za otroke gre) je desno usmerjena Slovenska politična stranka. Ustanovljena je bila 25.3.2017.[1] Na Državnozborskih volitvah v Sloveniji leta 2018 je kot del koalicije Združena desnica dosegla 0,24% glasov.[2]Kot stranka se zavzemajo za ukrepe, s katerimi naj bi zvišali rodnost v Sloveniji, ter za višje plače, s katerimi naj bi preprečili odhajanje ljudi, predvsem mladih in sposobnih za delo, iz Slovenije.

Morda najboljši povzetek njihovega programa je prva točka tega programa, ki ga lahko v celoti preberete na njihovi spletni strani."V Slovenijo je potrebno vrniti spoštovanje življenja, materinstva in očetovstva, slovenske kulture, dela, nedeljskega počitka in krščanstva."[3]

Zgodovina[uredi | uredi kodo]

Konec februarja 2015 je bila ustanovljena koalicija Za otroke gre z namenom zrušiti spremembo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. S podpisi so dosegli izvedbo referenduma o zakonu. Na referendumu, ki je potekal decembra istega leta, je zakon padel. Kasneje se je kolicija preimenovala v gibanje, nato pa še v stranko.

Nastopanje in stališča[uredi | uredi kodo]


  1. "Ustanovljena stranka Za otroke: "Višje plače in pokojnine, več spoštovanja mam, očetov, otrok"". MMC RTVSLO. Pridobljeno dne 2018-12-27.
  2. dvk-rs.si http://dvk-rs.si/arhivi/dz2018/#/rezultati. Pridobljeno dne 2018-12-27. Manjkajoč ali prazen |title= (pomoč)
  3. Berce, Gregor. "Program - Glas za otroke in družine". glaszaotrokeindruzine.si. Pridobljeno dne 2018-12-27.