Wikipedija:Viri knjig

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje


Južna Amerika Afrika Evropa Rusija Azija Avstrazija Združene države Amerike Združene države Amerike Kanada Medmorska Amerika Grenlandija
Na zemljevidu izberi svojo regijo

Stran se povezuje s katalogi knjižnic, knjigarn in drugih virov knjig, kjer lahko iščete knjigo z uporabo ISBN-ja. Če ste prispeli na to stran s klikom na povezavo ISBN številke iz Wikipedijine strani, potem povezave spodaj (označene z "Poišči knjigo") iščejo doloeno knjigo po tej ISBN številki. Če želite spremeniti iskalne povezave spodaj, vnesite drugo ISBN število v ISBN iskalno polje. Presledki in pomišljaji v ISBN številu niso pomembni. Opozorilo: Število se začne izza dvopičja "ISBN-10:" in "ISBN-13:". 

Opombe[uredi kodo]

  • ISBN označuje določeno izdajo Knjige. Katerikoli dan naslov ima zato lahko večje število ISBN-jev. Glej xISBN below for finding other editions.
  • ISBN-registracija ni dokončen dokaz, da knjiga obstaja, niti kadar ima svojo stran v pomembni podatkovni zbirki. Naslov so mogoče umaknili ali ga zadržali potem ko je bil ISBN že določen. ISBN in druge registracije so v preteklosti na Wikipediji že bile uporabljene za ponarejanje podatkov, zato vas prosimo, da preverite, če knjiga dejansko obstaja ali ne.

Besedilo na spletu[uredi kodo]

Za namene preverjanja navajanja v Wikipedijinih člankih, in iskanju dodatnih informacij. Te strani lahko iščejo znotraj nekaterih knjig in prikažejo eno ali več strani knjige. Glej tudi digitalne knjižnice.

Spletne podatkovne baze[uredi kodo]

Sočasni iskalniki (metasearch engines) za spletne podatkovne baze[uredi kodo]

  • Poišči knjigo na Karlsruhe Virtual Catalog, sočasni iskalnik naslavlja večje število podatkovnih baz navedenih na tej strani.

Splošni iskalniki[uredi kodo]

Strani splošnih spletnih iskalnikov ponujajo:

Bibliografske informacije[uredi kodo]

Knjižnice[uredi kodo]

Svetovne[uredi kodo]

Ključne nacionalne knjižnice[uredi kodo]

Evropa[uredi kodo]

Slovenija[uredi kodo]

Spletne strani za izmenjavo knjig[uredi kodo]

Knjigarne[uredi kodo]

Strani s primerjavami cen[uredi kodo]

Poišči knjigo na strani, ki primerja rezultate iz drugih spletnih straneh:

Poišči druge izdaje[uredi kodo]

  • Sorodni ISBN-ji iz xISBN. Ta storitev poišče ISBN-je različnih izdaj iste knjige, broširane izdaje, ponatisa, prve izdaje, celo nove izdaje s spremenjenim naslovom.
  • Sorodni ISBN-ji iz LibraryThing thingISBN storitve. thingISBN ni tako popolna in je šibkejša pri knjižničnih izdajah in močnejša za broširane izdaje in ne-angleške knjige.
Orodja za 10-številčno/13-številčno pretvorba

Poišči v Wikipediji[uredi kodo]

(Uredi ta seznam povezav)

Glej tudi[uredi kodo]