Wikipedija:Viri knjig

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search


Južna Amerika Afrika Evropa Rusija Azija Avstrazija Združene države Amerike Združene države Amerike Kanada Medmorska Amerika Grenlandija
Na zemljevidu izberi svojo regijo

Stran se povezuje s katalogi knjižnic, knjigarn in drugih virov knjig, kjer lahko iščete knjigo z uporabo ISBN-ja. Če ste prispeli na to stran s klikom na povezavo številke ISBN z Wikipedijine strani, potem povezave spodaj (označene s »Poišči knjigo«) iščejo določeno knjigo po tej številki ISBN. Če želite spremeniti iskalne povezave spodaj, vnesite drug ISBN v iskalno polje ISBN. Presledki in pomišljaji v številu ISBN niso pomembni. Opozorilo: Število se začne izza dvopičja "ISBN-10:" in "ISBN-13:". 

Opombe[uredi kodo]

  • ISBN označuje določeno izdajo Knjige. Katerikoli dan naslov ima zato lahko večje število ISBN-jev. Glej xISBN below for finding other editions.
  • ISBN-registracija ni dokončen dokaz, da knjiga obstaja, niti kadar ima svojo stran v pomembni podatkovni zbirki. Naslov so mogoče umaknili ali ga zadržali po tem, ko je bil ISBN že določen. ISBN in druge registracije so v preteklosti na Wikipediji že bile uporabljene za ponarejanje podatkov, zato vas prosimo, da preverite, ali knjiga dejansko obstaja ali ne.

Besedilo na spletu[uredi kodo]

Za namene preverjanja navajanja v Wikipedijinih člankih in iskanja dodatnih informacij. Te strani lahko iščejo znotraj nekaterih knjig in prikažejo eno ali več strani knjige. Glej tudi digitalne knjižnice.

Spletne podatkovne zbirke[uredi kodo]

Sočasni iskalniki (metasearch engines) za spletne podatkovne baze[uredi kodo]

  • Poišči knjigo na Karlsruhe Virtual Catalog, sočasni iskalnik naslavlja večje število podatkovnih baz navedenih na tej strani.

Splošni iskalniki[uredi kodo]

Strani splošnih spletnih iskalnikov ponujajo:

Bibliografske informacije[uredi kodo]

Knjižnice[uredi kodo]

Svetovne[uredi kodo]

Ključne nacionalne knjižnice[uredi kodo]

Evropa[uredi kodo]

Slovenija[uredi kodo]

Spletne strani za izmenjavo knjig[uredi kodo]

Knjigarne[uredi kodo]

Strani s primerjavami cen[uredi kodo]

Poišči knjigo na strani, ki primerja rezultate z drugih spletnih strani:

Poišči druge izdaje[uredi kodo]

  • Sorodni ISBN-ji iz xISBN. Ta storitev poišče ISBN-je različnih izdaj iste knjige, broširane izdaje, ponatisa, prve izdaje in tudi nove izdaje s spremenjenim naslovom.
  • Sorodni ISBN-ji storitve LibraryThing thingISBN . thingISBN ni tako popolna in je šibkejša za knjižnične izdaje, a močnejša za broširane izdaje in ne-angleške knjige.
Orodja za 10-številčno/13-številčno pretvorbo

Poišči v Wikipediji[uredi kodo]

(Uredi ta seznam povezav)

Glej tudi[uredi kodo]