Wikipedija:Sprememba uporabniškega imena/Prevzemi

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ta stran je arhiv sistema za prevzem (uzurpacijo) uporabniškega imena, ki so jih obravnavali tukajšnji birokrati pred spremembo sistema za preimenovanje. Vse prošnje za preimenovanje se zdaj obravnavajo na naslovu meta:Steward requests/Username changes.

Opombe

  • Uporabniški račun, ki bi ga radi uzurpirali, naj ne bi imel urejanj ali opaznih dnevniških zapisov, da bi bila uzurpacija lahko upravičena (kljub temu pa so narejene redke izjeme, npr. zaradi razreševanja konfliktov, ki nastajajo pri poenoteni prijavi/globalnih SUL računih).
  • Prosimo, ne podajajte prošnje za uzurpacijo drugega računa, če je vaš račun skorajda neuporabljen ali pa ni starejši od nekaj mesecev. (V ta namen se obravnavajo vsa urejanja, navzkrižna-wiki). Da bi lahko zagotovili dobro izkoriščenost uzurpiranih imen, raje odobrimo prošnje le razmeroma dobro uveljavljenim uporabnikom. Prednost imajo uporabniki, ki so najprej ustvarili in uporabljali SUL račun ter imajo merodajno zgodovino urejanj.
  • Do nadaljnjega ne bo mogoče preimenovanje računov, ki so na posameznem wikiju presegli število 50.000 urejanj. Če račun nima urejanj, temveč samo staro registracijo brez povezanega SUL-a, ne obvestite računa.
  • Zaradi možnosti poenetene prijave je priporočljivo, da preverite, ali željeno uporabniško ime še ni uporabljeno v okviru drugih projektov Wikimedije, saj bi v nasprotnem primeru preprečilo, da bi bila lahko vaša prošnja obravnavana. (za podrobnosti glej w:Wikipedia:Handling SUL conflicts - zaenkrat samo v angleščini).
  • Preimenovanje, pri katerem bi uzurpacija vključevala račun z zgodovino urejanja, je odvisno od obvestila oz. prošnje, ki jo podate uporabniku, katerega ime želite uzurpirati. Če zavlačujete z dodajanjem obvestila, bo tudi vaša prošnja obravnavana kasneje. Zaradi ažurnosti in preprostosti uzurpacije obvestite ciljnega uporabnika neposredno po objavi prošnje.
  • Ko je preimenovanje končano, ima vaš uporabniški račun novo ime, kakršnikoli prispevki (vključno z izbrisanimi) bodo ponovno pripsani vašem novem računu kot proces v ozadju. Vaše uporabniške nastavitve, spisek nadzorov, geslo, itd., vse bo ohranjeno, vaša uporabniška stran in uporabniški pogovori pa bodo premaknjeni na novo ime.
    Opomba: proces, ki je odgovoren za relociranje starih prispevkov, je trenutno odvisen od mehanizma čakalne vrste delovnih nalog. Zaradi tega se lahko zgodi, da se vaši stari prispevki ne bodo takoj pojavili v okviru novega računa, to je povsem normalno. Posodobitve bi morale biti sprovedene v roku enega dneva; čas procesa prestavljanja se spreminja v odvisnosti od obsega čakalne vrste delovnih nalog na tem wikiju in statusa serverskih procesov, ki obdelujejo to vrsto.
  • Sprememba se bo pojavila v user rename log, prošnja pa bo zaradi preglednosti premaknjena v arhiv. Preimenovanje računov brez vnosa, ustvarjenega v log-u, ni mogoče.
  • Ta sprememba ne bo vplivala na podpise, ki ste jih že pustili na pogovornih in drugih straneh z ukazom ~~~~. Te strani bodo tudi v nadaljnje vsebovale vaš stari podpis (s povezavo na vaše staro uporabniško ime), razen, če tega ne uredite ročno.
  • Pozor: Po preimenovanju vaš stari uporabniški račun ne bo več obstajal in ga potencialno lahko (brez posebnih procedur) ponovno zavzame tretja oseba. To se zgodi tudi če so strani vašega starega uporabniškega računa preusmerjene na novi račun. Da bi se obvarovali pred poosebljanjem oz. predstavljanjem tretje osebe v vašem imenu, si boste morda želeli obnoviti vaš stari račun.

Na angleški wikipediji se je skupina uporabnikov odločila nuditi pomoč pri procesu preimenovanja.

Oznake/signs

  • - Pomanjkanje podatkov/Not sufficient data.
  • The target username meets the requirements for usurpation.
  • Na čakanju/On hold
  • - Opombe/Notes.
  • - Argument.


  • DaD Opravljeno/Done.
  • N Preimenovanje ni mogoče/Not done.

Archive

Trenutne zahteve / Current requests

Stran je neaktivna / Page inactive