Pomoč:Uvod v sklicevanje z vikioznačevanjem/3

Stran delno zaščiten/a
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Wikipedija:INTREF3)

Preverljivost
Zakaj so sklici pomembni

Medbesedilni sklici
Kako jih dodamo

RefToolbar
Sklici na lahek način

Zanesljivi viri
Kateri viri so dovolj dobri?

Povzetek
Preglejte, česa ste se naučili




Ta posnetek ekrana opisuje kako se uporablja RefTools (v angleščini)

Ročno dodajanje sklicev je lahko počasen in zahteven proces. Na srečo obstaja orodje "RefToolbar", ki je vgrajen v okno za urejanje Wikipedije, kar proces naredi lažji.

Za uporabo, Kliknite na  Navedi na vrhu okna za urejanje, po tem ko ste pozicionirali vaš kurzor za stavek ali za podatek za katerega bi radi dodali sklic. Potem izberite eno izmed 'Predlog' iz spustnega menija, tisto, ki najbolj ustreza tipu vašega vira. Te so:

Nato se odpre okno predloge, kjer vnesete čim več informacij o viru in mu v polje »Ime sklica« podate edinstveno ime. Kliknite gumb »Vstavi«, s čimer boste dodali zahtevano wikibesedilo v okno za urejanje. Če želite, si lahko najprej ogledate "Predogled" vašega sklica.

Nekatera polja (na primer spletni naslov, znan tudi kot URL) imajo poleg ikono . Ko izpolnite to polje in nanjo kliknete, se nekatera polja samodejno izpolnijo. Vendar ne deluje vedno pravilno, zato ponovno preverite avtomatsko zapolnjena polja.

Pogosto boste v članku želeli uporabiti isti vir, ki podpira več dejstev, večkrat. V tem primeru lahko v orodni vrstici kliknete Poimenovani sklici   in izberete predhodno dodan vir z namenom ponovne uporabe.