Pojdi na vsebino

Wikipedija:Čarovnik za članke 2.0/Čarovnik-nova navodila za urejanje D

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ta stran se bo imenovala Wikipedija:Čarovnik za članke 2.0/Čarovnik-nova navodila za urejanje D.
Predogled se samodejno prikaže pod navodili, nad urejevalnim poljem. Kliknite gumb Prikaži predogled (pod urejevalnim poljem), da posodobite predogled.
Ko kliknete gumb Shrani stran (pod urejevalnim poljem), se članek shrani kot osnutek v vašem uporabniškem prostoru.

Navodila

Zaslonski posnetek, ki prikazuje, kam postaviti besedilo. Kliknite sliko za Kliknite sliko, da jo povečate.
NE STORITE
  1. Ne spremenite besedila {{Osnutek v uporabniškem prostoru|date={{subst:CURRENTMONTHNAME}} {{subst:CURRENTYEAR}}}}. Ne skrbite, če se vam to ne zdi smiselno. To je potrebno!
STORITE
  1. Zamenjajte Ime novega članka z imenom članka, pri čemer pustite značke oblikovanja ' ' ' nedotaknjene.
  2. Besedilo članka skladno z navodili vnesite v prazno območje.
  3. Navedite vire.
    • Vsi članki morajo navajati vsaj en objavljen, specifičen in nepovezan vir informacij, npr. knjigo ali stran uglednega spletnega mesta. Navedite URL ali povezavo, če želite uporabiti internetni vir. Vaš vir mora biti preverljiv – viri, kot npr. Google ali »lastno znanje«, niso sprejemljivi. Članke brez virov lahko drugi Wikipedisti izbrišejo.
    • Če je mogoče, uporabite za potrditev specifičnih trditev format <ref></ref>, razložen na strani Wikipedija:Sprotne opombe. Ti sklici se bodo samodejno pojavili v seznamu razdelka Sklici.
    • Vire lahko tudi preprosto napišete v članek ali v razdelek z viri. Pomembno je, da so viri navedeni, oblikovanje pa bo lahko uredil tudi kateri izmed bolj izkušenih urejevalcev.
  4. Če nimate relevantne »zunanje povezave« (tj. povezave na spletno mesto zunaj Wikipedije), izbrišite razdelek Zunanje povezave. Če jih boste dodali, jih uporabite namesto prikazanega zgleda.
  5. Ko končate, kliknite gumb Shrani stran (pod urejevalnim poljem). Vaš osnutek je zdaj shranjen v vašem uporabniškem prostru. Upoštevajte, da bo ostal osnutek, če ga ne boste objavili! Za objavo glejte navodila na strani Wikipedija:Po ustvaritvi osnutka na uporabniški podstrani in spodaj.

Pomoč in povratne informacije

  1. Pomoč za pravilno oblikovanje članka lahko poiščete na strani Wikipedija:Kako urediti stran (ali preprostejši strani Wikipedija:Plonkceglc).
  2. Če potrebujete pomoč pri predložitvi članka za objavo, zaprosite zanjo na strani Wikipedija:Forum pomoči.
  3. Ko ste osnutek shranili, lahko zaprosite za povratno informacijo o njem – glejte Wikipedija:Kje poiskati povratno informacijo o novem članku. Preden to storitev, preberite stran Wikipedija:Po ustvaritvi osnutka na uporabniški podstrani.
  4. Ta čarovnik se stalno izboljšuje. Povratne informacije lahko pustite na strani Wikipedija:Članki za ustvaritev/povratne informacije.