Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana (VSŠKV) je samostojni višješolski zavod, v okviru katerega poteka strokovno izobraževanje in usposabljanje za pridobitev višje strokovne izobrazbe (VI/1. stopnja) in poklicnega naziva:

  • Višji kozmetik / Višja kozmetičarka, po programu Kozmetika,
  • Organizator / Organizatorka poslovanja v velneški dejavnosti, po programu Velnes.

Oba višješolska študijska programa sta ovredotena s 120 kreditnimi točkami po evropskem prenosljivem sistemu ECTS in se izvajata v obliki izrednega študija.

Pridobljena strokovna izobrazba omogoča diplomantom šole zaposlitev v kozmetičnih in lepotnih centrih in salonih, središčih dobrega počutja (velnes), SPA in fitnes centrih, plavalnih bazenih in kopališčih, savnah in centrih za masažo in pedikuro, zdraviliščih, v proizvodnji in trženju kozmetičnih preparatov, v domovih za ostarele, v ekipah, ki skrbijo za zdravje in zdrav in uravnotežen življenjski slog posameznikov in skupin, zlasti na področju športa, v bolnišnični dejavnosti, v športnih in trgovskih centrih, team building centrih, na luksuznih potovalnih ladjah ter na podobnih mestih, kjer se zahteva tovrstna usposobljenost.

Ustanoviteljica VSŠKV - Višje strokovne šola za kozmetiko in velnes Ljubljana je Glotta Nova. Šola je bila ustanovljena januarja leta 2013.

Viri[uredi | uredi kodo]

  • Lokar, Sabina (4.2.2014). "Zdravje in dobro počutje (velnes) - revolucija prihodnosti". Dnevnik. Pridobljeno dne 11. julij 2014.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]