Uporabnik:SilvaPozlep

  Iz Wikipedije, proste enciklopedije

  Od rojstva do srednje šole[uredi | uredi kodo]

  mag. Silva Požlep je rojena 29. 3. 1971 v Ljubljani in je živela v zaselku Žabnica v Notranjih Goricah. Osnovno šolo je obiskovala najprej v Notranjih Goricah in zadnje štiri leta na matični Osnovni šoli Brezovica pri Ljubljani, kjer je kazala veliko zanimanje za slikanje, umetnost, fiziko, jezike in književnost. Njena mentorica za likovni pouk je bila slikarka dr. Tonka Tacol, ki je v njej prepoznala talent in jo spodbujala k temu, da se je vpisala na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo Ljubljana. Na nekaj otroških extemporih in tekmovanjih sta prejeli nagrade.

  Vpisala se je na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani smer grafični oblikovalec in jo je tudi uspešni zaključila z diplomsko nalogo iz celostne grafične podobe podjetja Omnium.

  Silva izhaja iz delavsko kmečkega depresivnega okolja, kjer za svoje sanje ni imela podpore, zato je morala na svoji življenjski poti do poslovnega in osebnega uspeha, zadovoljstva in izobrazbe premagati številne zdravstvene in finančne ovire. Danes je s ponosom zgled mnogim, ki se na svoji poti srečujejo s težkimi preizkušnjami, saj verjame, da če je zmogla sama, lahko pot pokaže tudi drugim.

  Fakulteta[uredi | uredi kodo]

  Mag. Silva Požlep (Silvy) je magistra managementa trajnostnega razvoja. Študij je med prvimi študenti leta 2016 končala na Fakulteti za management Koper. Leta 2005 je na Inštitutu in akademiji za multimedije Ljubljana končala študij kot inženirka multimedije. Je ekonomistka, grafična oblikovalka, mentorica, Coach in pisateljica.

  Njena diplomska naloga Poslovni načrt za samooskbno posest je izčrpen in praktičen teoretični priročnik za takojšen prenos v prakso, njena magistrska naloga Samooskrbni modeli kot možnost socialno-ekonomskega-kulturnega napredka in odpiranja delovnih mest na podeželju pa izvirno, izčrpno, pregledno in sistematično ter izjemno brano delo, ki bi bilo lahko odlična osnova za strategijo samooskrbe marsikatere države; čudovito bi bilo, če bi bila to Slovenija.

  Kdo je Silvy - Silva Požlep?[uredi | uredi kodo]

  Je piska marketinških besedil in vsebin, certificirana mentorica v organizaciji, ustanoviteljica in predsednica Izobraževalnega društva za medije, ki je bilo že leta 2005 prva virtualna organizacija v Sloveniji.

  Delovala je na področju gospodarstva in neprofitnega sektorja kot predavateljica, trenerka, coach, mentorica, direktorica, vodja multimedijskih projektov, komercialistka, zbirateljica sredstev, evalvatorka evropskih projektov, mentorica učne pomoči, tekstopiska, grafična oblikovalka, novinarka, voditeljica radijskih oddaj in urednica. Ima tudi dolgoletne izkušnje kot predavateljica multimedije.

  Silvo zanimajo razvoj kadrov, zlasti mladih, osebnostna rast in sonaravna pridelava hrane ter zdravo in nestresno delo v organizacijah, ki vključuje prehrano in gibanje ter zdrave medosebne odnose.

  Njena velika strast že od nekdaj je slikanje (in v tem je presneto dobra!), zadnjih nekaj let pa dolgoročno vlaganje v kripto valute ter ustvarjanje pasivnih prihodkov.

  Silva ni samo odlična učenka pač pa tudi izjemna izobraževalka; andragoške izkušnje je pridobivala že kot študentka na računalniški šoli Cezarus d.o.o. Ljubljana, kjer je ranljive skupine poučevala računalniške programe. Kasneje jo je veselje do poučevanja vodilo v številna druga podjetja in šole. Največ izkušenj je pridobila z nekajletnimi predavanji in usposabljanji na Inštitutu in akademiji za multimedije Ljubljana, kjer je usposabljala študente za delo z računalniškimi, internetnimi in grafičnimi programi. Vsa leta so jo študentje ocenili z najvišjimi ocenami. Še danes v okviru društva (medialearn.si), ki ga vodi, sodeluje z medijskimi šolami in navdušeno predaja svoje znanje študentom na praksi.

  Silva Požlep