Uporabnik:Onasko

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

,,,Videonadzor z detektorjem gibanja,,, Sodobne tehnologije nam ves čas izboljšujejo in nam olajšajo ali otežujejo življenje. Obstajajo sistemi pametnih hiš, ki ljudem omogočajo, da svoje domove upravljajo na daljavo, da se nič ne bo zgodilo njihovim stanovanjem lahko preverijo na daljavo, ko so na delovnem mestu ali nekje drugje daleč od doma. Vendar pa ti sistemi niso poceni. Obsataja brezplačna programska odprtokodna oprema za zaznavanje gibanja, z katero spremenite vašo spletno kamero v nadzorni sistem. Odprtokodna programska oprema za video nadzor, ki jo je mogoče prenesti na računalnike z operacijskim sistemom Windows, Android. Dostopati oddaljeno do nje ter jo nadzorovati prek mobilnih telefonov. Obstaja veliko funkcij, vključno z zaznavanjem zvoka, ki omogoča uporabo programske opreme za zaščito doma, spremljanje osebja in dela, zaščito pred krajo itd.

Lahko preprosto dodate spletno kamero ali IP kamero za video nadzor, prikažete tloris, dodate mikrofon in tako naprej. Nastavitve fotoaparata vam omogočajo, da spremenite zaslon, spremenite hitrost sličic, priključite mikrofon na fotoaparat. Možno je tudi nastavljanje detektorja gibanja z uporabo različnih algoritmov zaznavanja. Poleg tega se izvajajo tudi različne vrste opozoril: E-pošta, SMS in Twitter. Snemanje iz kamer se lahko aktivira s senzorjem gibanja ali z alarmom, možno je prilagoditi kakovost shranjenega videa, nastaviti video format in posneti v določenih intervalih. Programska oprema omogoča shranjevanje video posnetkov na FTP strežnik, youtube in uporabo planerja, ki omogoča fleksibilno nastavljanje zapisa, vklop obvestil ali drugih potrebnih ukrepov ob določenem času in dnevu v tednu. Zelo priročna funkcija, ki se izvaja v programu, je prenos videa na internet ali mobilno napravo. Z vstopom na spletno stran pod vašim uporabniškim imenom in geslom si lahko ogledate povezane kamere. Na spletnem vmesniku lahko posnamete sliko posnetka, vklopite snemanje in nastavljate izbrano kamero. Pri montaži zunanjih kamer je potrebna neprodušnost zaradi vlage ter žuželk. Kamera pri delovanju oddaja toploto, kar privlači rezlične vrste žuželk. Držati se je potrebno tudi Zakona o varstvu osebnih podatkov(ZVOP-1, Ur.l.RS št.:84/2004- v nadaljevanju ZVOP-1), ki v svojem 2. poglavju določa pogoje in omejitve uporabe video nadzora.

Na podlagi 74.člena ZVOP-1 mora zasebna oseba, ki izvaja video-nadzor, o tem na viden način objaviti obvestilo. To obvestilo mora skladno z zakonom vsebovati naslednje postavke, in sicer, da se izvaja video-nadzor, naziv osebe javnega ali zasebnega sektorja, ki ga izvaja, telefonsko številko za pridobitev informacije, kje in koliko časa se shranjujejo posnetki iz video nadzornega sistema. Poleg navedenega se lahko video nadzor obvestilu navkljub, uporablja le za varovanje ljudi in premoženja. Torej tudi naknadno nalepljeno obvestilo o video-nadzoru zasebnika, ne dovoljuje snemanje javnih površin.